Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Evaluarea Națională 2023. Ligia Deca, despre dificultatea examenului: „Nu cred că este bine să ne mințim cu subiecte extrem de ușoare”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Evaluarea Națională 2023. Ligia Deca, despre dificultatea examenului: „Nu cred că este bine să ne mințim cu subiecte extrem de ușoare”

„Potrivirea nivelului de dificultate al subiectelor cu tipul acestui examen sumativ (Evaluarea Națională – n.red) a fost adecvată, astfel încât nu a constituit o provocare ridicată, ci mai degrabă a reprezentat o dificultate medie”, a relatat Ligia Deca într-o intervenție la Radio România Actualități.

Rezultatele candidaților au fost publicate de Ministerul Educației miercuri, 28 iunie, la ora 10. Sunt mai multe note de 10, dar mai puțini elevi cu medii peste 5 față de anul trecut.

Luni, 19 iunie, elevii de clasa a VIII-a au susținut proba scrisă la Limba română din cadrul Evaluării Naționale 2023. A doua probă scrisă (Matematică) a avut loc miercuri, 21 iunie, fiind urmată joi, 22 iunie, de ultima probă scrisă (Limba și literatura maternă).

Ligia Deca: „Dificultatea subiectelor a fost una adecvată pentru tipul acestui examen sumativ (Evaluarea Națională -n .red), deci nu a fost o dificultate crescută, a fost pur și simplu o dificultate medie. Cred că este anormal să bagatelizăm aceste examene. Ele trebuie să asigure o evidență a performanței și nu cred că este bine să ne mințim cu subiecte extrem de ușoare, care nu reflectă, de fapt, competențele pe care elevii ar trebui să le aibă după ce au parcurs școala primară și gimnaziul.

Ceea ce vedem ca rezultat, așa cum spuneam, nu se încadrează într-o anormalitate statistică și cred că așteptarea noastră, a tuturor, ar trebui să fie să facem toate eforturile, în așa fel încât copiii să poată performa, conform potențialului.”

Ministrul Educației a vorbit și despre un program de recuperare personalizat pentru elevii care au luat note mici la Evaluarea Națională sau nu s-au prezentat:

„De menționat faptul că toți elevii de clasa a VIII-a au asigurat un loc în învățământul liceal, pentru că învățământul este obligatoriu până la clasa a XII-a. Dacă sunt copii care fie nu s-au prezentat, fie au luat o medie sub nota cinci, ei merg mai departe și cred că trebuie să avem și un program de recuperare personalizat pentru cei care au avut note mici sau nu s-au prezentat la Evaluarea Națională, începând cu clasa a IX-a.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta ALBĂ din Săptămâna LUMINATĂ. Credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru a se împărtăşi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Sâmbăta ALBĂ din Săptămâna LUMINATĂ. Credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru a se împărtăşi Potrivit credinţei populare, în aceste zile, de la Înviere și până la Duminica Tomei, Raiul este deschis. Sâmbăta Luminată, zi cu mare însemnătate pentru creştinii ortodocşi. În Sâmbăta Luminată credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea