Rămâi conectat

Actualitate

Evaluare Națională 2016: Ministerul Educației, acuzat că a formulat greșit un subiect la matematică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Evaluare Națională 2016. Cerinţa punctului 6 de la Subiectul I de la proba de matematică nu a fost corect formulată și i-a indus în eroare pe mulți candidați, au reclamat mai mulți profesori, elevi și părinți.

Mai mulţi părinţi şi elevi spun că vor depune contestaţii la proba Matematică de la Evaluarea Naţională din cauza problemei 6 de la Subiectul I, care nu ar fi clar enunţată. În problema respectivă este dată o diagramă care prezintă repartiţia notelor obţinute la un test la matematică de elevii unei clase a VIII-a dintr-o şcoală. Cerinţa este următoarea: ”Conform diagramei, numărul elevilor care au obţinut nota 5 la acest test este egal cu…”.

În timp ce Ministerul Educației spune că răspunsul corect este 3, foarte mulți elevi și părinți spun că de fapt răspunsul corect este 8.

Nemulțumirea este atât de mare încât a fost creată o petiție online. Numărul de semnături crește de la un minut la altul. În aproximativ o oră, petiția a adunat deja aproape 16.000 de semnături. Textul petiției este scurt și la obiect: se cere reevaluarea tuturor lucrărilor. “Datorită faptului că MEN a derutat elevii la subiectul I exercițiul 6 prin diagrama reprezentată greșit, propunem o reevaluare a tuturor lucrărilor din sesiunea iunie 2016, astfel încât ambele variante (3 și 8 elevi) să fie punctate ca fiind corecte”.

subiecte matematica01

subiecte matematica02

Miercuri a avut loc proba la matematică, ultima din cadrul Evaluării Naționale 2016. Rezultatele se vor afișa pe 1 iulie până la ora 16,00 și tot în aceeași zi vor putea fi depuse contestațiile, între orele 16,00 — 20,00. Rezultatele finale după contestații vor fi făcute publice pe 5 iulie.

Prima repartizare computerizată în învățământul liceal de stat pentru absolvenții de gimnaziu va fi pe 19 iulie, potrivit calendarului admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul 2016 — 2017.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea