Rămâi conectat

Curier Județean

Evaluare Naţională 2013: Mâine va avea loc cea mai grea probă, matematica

Dragoş Suciu

Publicat

în

evaluare-nationala2Mâine, 27 iunie, va avea loc proba la matematică, cea mai grea probă a evaluării naţionale pentru elevii claselor a VIII-a. În total sunt înscrişi 3.124 de elevi, la fel ca şi la limba şi literatura română, probă la care au absentat 50.

Rezultatele vor fi afişate în 29 iunie, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 16.00 şi 20.00, care vor fi soluţionate în perioada 30 iunie – 2 iulie. În 3 iulie vor fi afişate rezultatele finale, notele urmând să conteze la admiterea în liceu.

Media de la evaluarea naţională reprezintă 50% din media finală pentru admiterea la liceu, iar restul de 50%  reprezintă media generală din clasele V – VIII.

Astăzi a avut loc proba la limba maternă, la care au fost înscrişi 95 de elevi maghiari, dintre care au fost prezenţi 90, şi 20 de elevi germani şi tot atâţia prezenţi, conform vicepreşedintelui Comisiei Judeţene de Bacalaureat, Dan Cherecheş.

La fel ca şi la celelalte probe, şi la matematică fiecare sală de examen va fi supravegheată video. De asemenea, supravegherea este asigurată, pentru fiecare sală, de doi profesori de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Zona de picnic de la Panoramic Alba Iulia, pregătită pentru 1 MAI 2024. Albaiulienii pot încinge micii pe grătarele noi, montate de primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Zona de picnic de la Panoramic Alba Iulia, pregătită pentru 1 MAI 2024. Albaiulienii pot încinge micii pe grătarele noi, montate de primărie Primăria Alba Iulia a început pregătirile pentru 1 mai 2024, ziua internațională a muncii, când o parte din albaiulieni aleg să iasă la iarbă verde și să încingă grătarele. La Panoramic au […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea