Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Europarlamentare 2014: Primele trei locuri – PSD, PNL, PDL. Stânga coagulată, la egalitate cu dreapta fărămițată

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Electoratul din România este împărțit sensibil egal între partidele de stânga, coagulate în alianța PSD+UNPR+PC, și dreapta, reprezentată de PNL, PDL, PMP și Forța Civică.

Potrivit site-ului PollWatch, rezultatele pentru Romania, realizate pe baza a doua sondaje  INSCOP si  CSOP realizate in perioada 10 – 12 mai 2014, sunt următoarele: PSD este cotat cu 39,35% din intentiile de vot (15 locuri), urmat de PNL (15,5%, 6 locuri), PDL (13,65%, 5 locuri), PMP (9,6%, 3 locuri), UDMR (5,6%, 2 locuri), Forta Civica (5,1%, un loc) si PPDD (4%, 0 locuri).

Potrivit celor mai recente sondaje de opinie publicate cu cinci zile inaintea alegerilor europene, dreapta ar urma sa ramână cel mai mare grup in viitorul Parlamentar European, în fața social-democraților.

Conform PollWatch, care compilează sondajele realizate in cele 28 de tari membre ale UE, grupul Partidului Popular European (PPE) este creditat cu 217 fotolii (-58 in raport cu 2009), fata de 201 pentru socialisti (+7).

La nivel european, euroscepticii iși confirmă avansul, urmând să obțină aproape o sută de fotolii, de trei ori mai mult decat în actuala conformație a PE,  scrie AFP. Aceasta crestere este puternica in special in tarile lovite de programe severe de austeritate, precum Grecia, cu partidul Syriza, dar si Spania si Italia, subliniaza PollWatch.

Iată cum descria plastic, aseară, scena politică românească de dinaintea alegerilor UE, jurnalistul, scriitorul, cineastul Dan Alexe: 

Alegeri UE 2014 in România:

Pe de o parte, o mafie ramificată, acră și resentimentară, ce-și zice de stânga, aflată la putere, și care menține poporetul în minciună, religie și dependență de pomeni – pe de alta un amestec fantasmagoric de intelectuali provinciali și partide ce-și zic de dreapta, cu doctrine sectare, rău asimilate, obsedate de un model american care și în America a făcut ravagii, erodând clasa de mijloc, și care la rândul lor vor să mențină poporetul în religie și in minciuna reușitei prin nesolidarizare cu vecinul (ceea ce ei numesc merit individual).
Un dezastru desenat dinainte, rendez-vous peste 5 ani.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea