Rămâi conectat

Actualitate

Europa RENUNȚĂ la gazul rusesc: Care este prima țară care renunță complet la import

Ziarul Unirea

Publicat

în

Europa RENUNȚĂ la gazul rusesc: Care este prima țară care renunță complet la import

Președintele lituanian Gitanas Nauseda a anunțat acest lucru sâmbătă, pe Twitter. Lituania prima țară din UE care renunță complet la importul de gaz rusesc.

Nauseda încurajează și alte țări europene să urmeze exemplul Lituaniei. Potrivit președintelui, țara a decis deja cu mai mulți ani în urmă să își reducă dependența de gazul rusesc, astfel încât decizia poate fi luată acum „fără durere”.

Pe parcursul anilor 2019 și 2021, aproximativ 40% din gazul utilizat în Lituania a provenit tot din Rusia, scrie mediafax.ro.

Vineri, într-un interviu acordat Sky News, Nauseda a declarat că înțelege că alte țări din UE au nevoie de timp pentru a rupe relația energetică cu Rusia.

Dar, a subliniat el, „chiar și atunci când războiul din Ucraina se va încheia, nu ne putem întoarce la normalitate. Atitudinea Europei față de Rusia se schimbă dramatic”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea