Rămâi conectat

Curier Județean

Eugen Nicolaescu: Cardurile de sănătate vor fi distribuite prin intermediul primăriilor sau a poştei

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu a anunţat luni că distribuirea cardurilor de sănătate nu va intra în atribuţiile medicului de familie, ci va fi făcută prin intermediul primăriilor sau a poştei. Acesta a mai spus că va fi publicat un proiect de lege care să reglementeze problema cardului de sănătate care va fi distribuit începând din 2014.

„Patru instituţii vor fi implicate în elaborarea şi distribuirea acestor carduri: primăriile, serviciile de evidenţă a populaţiei, casele de asigurări de sănătate şi poşta”, a explicat ministrul Sănătăţii. Din punctul de vedere al pacienţilor, faptul că medicul de familie nu va distribui documentele, vine în sprijinul bolnavilor. „Am făcut un calcul şi, la 1.800 de pacienţi câţi au medicii de familie pe listă, distribuţia ar fi durat opt luni de zile, iar jumătate din timpul alocat consultaţiilor ar fi revenit chestiunilor birocratice”, a declarat Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP) pentru Adevarul.ro

Din punctul de vedere al pacienţilor, faptul că medicul de familie nu va distribui documentele, vine în sprijinul bolnavilor. „Am făcut un calcul şi, la 1.800 de pacienţi câţi au medicii de familie pe listă, distribuţia ar fi durat opt luni de zile, iar jumătate din timpul alocat consultaţiilor ar fi revenit chestiunilor birocratice”, a spus pentru Adevarul,Vasile Barbu.

Medicul Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale pentru Medicina Familiei (SNMF) susţine că decizia luată este foarte bună, mai ales că în toate ţările civilizate distribuţia documentelor de acest gen nu o fac medicii.

„Acest serviciu nu este unul medical, iar noi nu avem contract de prestări servicii încheiat cu CNAS pentru chestiuni administrative. Noi suntem de acord să folosim cardul, nu suntem de acord să-l inscripţionăm. Spre exemplu, dacă venea un pacient la noi, în jumătate din puţinul timp pe care îl acordam ar fi trebuit să-i explic ce e cardul şi la ce foloseşte. Medicul trebuie să se ocupe de boală, vreau ca noi să rămânem medici şi, din fericire, s-a înţeles acest lucru”, a declarat Rodica Tănăsescu, citată de Adevarul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea