Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Ești oripilat că trotuarele sau parcurile devin toalete pentru patrupezi! Sancționează-i pe stăpânii câinilor!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Cum se pot educa stăpânii de câini din județul Alba care nu își respectă vecinii și concitadinii și lasâ în mod sistematic în urma plimbărilor patrupedelor lor prin parcuri și alte spații verzi sau trotuare, excrementele animalelor?

Este o întrebare care sunt convins că vă preocupă pe mulți dintre dumneavoastră. Pentru că apropae zilnic, putem observa cum acești cetățeni respectabili, proprietari de câini, privesc cu nonșalanță în altă direcție când “prietenul lor cel mai bun” își face nevoile pe anemicul spațiu verde dintre blocuri, în parc și practic cam în orice loc cu puțin pământ și iarbă de pe domeniul public. Adică pe acel spațiu comun de care avem dreptul să ne bucurăm cu toții.

Iar având în vedere că pentru educarea și disciplinarea câinilor nu se mai poate face nimic în acest sens, singura soluție pentru a combate acest fenomen este educarea stăpânilor patrupedelor, care se comportă de parcă  spațiul verde din oraș este un WC.

Trei propuneri de măsuri pentru educarea stăpânilor de câini:

Mesajul prietenos – Dragi proprietari de câini, vă rugăm să luați cu voi, când scoateți animalele la plimbările zilnice, pungi și eventual o măturice, pe care să le folosiți cu încredere în caz de nevoie. Luați în considerare faptul că în parcuri și spațiile verzi se joacă copii care riscă să se îmbolnăvească dacă intră în contact cu excrementee câinilor dumneavoastră. Gândiți-vă la vecinii și la concitatinii care pot călca în mizeria lăsată, care vor să își aerisească încăperile cu aer curat! Gândiți-vă că oferiți un exemplu negativ pentru ceilalți proprietari de câini, pentru copii, dacă lăsați mizerie în urma plimbărilor “prietenilor“ dumneavoastră necuvântători.

Sancționarea prin expunerea oprobriului publicSe are in vedere disciplinarea detinatorilor de animale care nu inteleg sa curete excrementele dupa ce isi plimba cainele prin parcuri si pe trotuare, nu inteleg sa aiba asupra lor niste ustensile si sa lase curat in urma lor. Cum? Fiecare dintre noi poate face o fotografie cu stăpânii de animale susprinși în flagrant lăsând mizerie în urma lor. Fotografia poate fi trimisă folosind formularul STIREA TA, de pe pagina de interenet a ziaruluiunirea.ro.

Sancționarea contravențională – Aceasta este o măsură de constrângere, care s-a dovedit a fi cea mai eficientă în țările occidentale, folosită de organele statului pentru a determina o persoană să-și îndeplinească o obligație.

Pentru ca acest lucru să fie înî posibil este nevoie de hotărâre de consiliu local.  Există astfel de hotărâri și mecanisme coercitive care funcționează dejași  în orașe din România, de exemplu, în București și Baia Mare.

La Baia Mare, cei care nu detin ustensile, macar o punga simpla, risca amenzi intre 100 si 500 lei, iar cei care nu curata excrementele, intre 200 si 500 lei.
Agentii Politiei Locale din municipiul Baia Mare fac controale permante prin cartiere, prin pacuri, locuri de joacă pentru copii, pentru a îi încuraja pe proprietarii de câini să își respecte semenii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea