Rămâi conectat

Ştirea zilei

Eșec la licitația de la Cupru Min Abrud – companiile care au anunțat că vor să cumpere concentrat de cupru s-au retras din cursă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Procedura de vânzare de concentrat de cupru la Cupru Min SA Abrud, constând în licitaţie cu ofertă în plic, s-a finalizat. Până la termenul stabilit (12 decembrie 2013, ora 10.00) niciuna dintre cele doua companii, Trafigura PTE LTD Singapore și Yldirim Holding Turcia, aflate în faza de negociere, nu a depus o ofertă angajantă în etapa finală a procedurii.

Pe parcursul negocierilor, ambii participanți au solicitat modificări ale unora dintre condițiile inițiale, stabilite prin Caietul de Sarcini, vizând în principal prețul minim sau garanții suplimentare asupra activelor societății. Având în vedere că modificarea acestor condiții ar fi reprezentat o schimbare esențială a prevederilor obligatorii din Caietul de Sarcini, Comisia de negociere nu a putut accepta aceste propuneri deoarece ar fi fost încălcate princiipiile esențiale ale unei proceduri competitive nediscriminatorie, fapt ce a fost comunicat ofertanților.

Potrivit reprezentanților Ministerului Economiei, ținând cont de observațiile desprinse din derularea acestei proceduri, în perioada următoare se vor reanaliza principiile din Memorandum care au stat la baza acesteia, precum și condițiile din Caietul de sarcini, urmând a se stabili o nouă strategie de atragere a unui partener comercial strategic pentru realizarea investițiilor la Cupru Min S.A.

Prin Memorandumul din 27 februarie 2013 a fost stabilită strategia de atragere de investiții la Cupru Min SA, obiectivul fiind cooptarea unui partener comercial strategic care să ofere un avans de 40 milioane de euro într-un proiect de investiții pe 3 ani, plătibil până la 13 ianuarie 2014 și care să fie capabil să cumpere cantitatea de minereu exploatată pe o perioadă de 7 ani, respectiv cca. 45.000 de tone de concentrat de cupru la un preț minim de 6.900 dolari pe tonă.

În cadrul procedurii și-au manifestat interesul trei ofertanți, respectiv Trafigura PTE LTD (Singapore), Glencore International AG (Elveția) și Yildirim Holding A.S. (Turcia). După verificarea documentelor prezentate de ofertanți s-a constatat neeligibilitatea companiei Glencore International AG, astfel că doar celelalte două companii au fost incluse pe lista scurtă pentru continuarea procedurii care s-a finalizat în data de 12 decembrie la ora 10.00.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Stradă surpată într-un cartier din Alba Iulia, ”craterul” se adâncește văzând cu ochii. Localnic: ”De ani de zile așteptăm să ne facă și nouă drumul”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Stradă surpată într-un cartier din Alba Iulia, ”craterul” se adâncește văzând cu ochii. Localnic: ”De ani de zile așteptăm să ne facă și nouă drumul” Un nou crater a apărut pe strada Abrudului din cartierul Micești. Groapa se adâncește văzând cu ochii și pământul continuă să se surpe de câte ori trece vreo mașină. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea