Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Elevul fruntaș Andrea Buontempo, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de Lingvistică „Solomon Marcus”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevul fruntaș Andrea Buontempo, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de Lingvistică „Solomon Marcus”

Elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia sunt o prezență activă în fiecare an la Olimpiada Națională de Lingvistică „Solomon Marcus”. Lingvistica este o disciplină care nu se studiază la clasă, dar stimulează curiozitatea și logica, reușind să pună în valoare abilităţile lingvistice și culturale ale elevilor, în relaţie cu modelul matematic al comunicării.

Citește și: FOTO Performanță triplă la olimpiade pentru un elev din Apuseni: David Dragoș, calificare la faza națională de matematică și chimie și locul doi la informatică

Etapa județeană a Olimpiadei de Lingvistică i-a oferit elevului fruntaș Andrea Buontempo (clasa a IX-a) șansa de a-și valorifica aceste abilități, cunoștințele, deprinderile și de a-și crea oportunități și experiențe.

„Am decis să aleg această olimpiadă pentru a-mi testa capacitățile de gândire logică și totodată pentru a găsi alte modalități prin care îmi pot dezvolta experiența la olimpiadele și concursurile școlare. Desigur, a fost un rezultat care m-a surprins și pe mine, fiind prima dată când particip la această olimpiadă și având în vedere că am concurat cu elevi din ani mai mari, nu mă așteptam să ies chiar în fruntea clasamentului și să obțin calificarea la etapa națională, dar acest rezultat m-a ambiționat să mă pregătesc pentru obținerea unui rezultat bun în etapa următoare”, a mărturisit elevul fruntaș Andrea Buontempo.

În pregătirea pentru olimpiadă, Andrea a fost îndrumat de doamna profesoară de limba și literatura română, Teodora Dăncilă.

Felicitări și mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea