Elevii din Sebeș fac figurine din turtă dulce, pe care le vând la târgurile de Crăciun. Banii vor fi donați

Înainte de Crăciun, zeci de copii, voluntari ai comunităţii săsești din Sebeș, județul Alba, vor să aducă bucurie în sufletele celor mai încercați de soartă.

Aceștia s-au transformat în patiserie și au copt sute de figurine din turtă dulce, pe care le-au decorat cu măiestrie. Toate vor fi vândute la târgul de Crăciun care îi așteaptă sâmbătă pe cei care vor să ajute. Prețurile pornesc de la 5 lei și ajung la 50 de lei, iar multe dintre căsuțele unicat au ajuns deja la clienții din străinătate.

ELIT

În bucătăria Parohiei Evanghelice din Sebeş este forfota mare. Zeci de ajutoare ale moşului au muncit timp de o lună la coacerea şi decorarea căsuţelor de turtă dulce. Dulciurile au fost făcute după reţete tradiţionale săseşti, cu multă miere şi mirodenii.

S-au făcut ultimele pregătiri pentru târg, căsuţele au fost ambalate şi aşezate cu grijă în cutii pentru a fi vândute. Steluţe, Moşi Crăciuni, oameni de zăpadă şi căsuţe de poveste, toate din turtă dulce, au fost decorate de voluntari cu multă migală.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...