Rămâi conectat

Actualitate

Elevii din Sebeș fac figurine din turtă dulce, pe care le vând la târgurile de Crăciun. Banii vor fi donați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Înainte de Crăciun, zeci de copii, voluntari ai comunităţii săsești din Sebeș, județul Alba, vor să aducă bucurie în sufletele celor mai încercați de soartă.

Aceștia s-au transformat în patiserie și au copt sute de figurine din turtă dulce, pe care le-au decorat cu măiestrie. Toate vor fi vândute la târgul de Crăciun care îi așteaptă sâmbătă pe cei care vor să ajute. Prețurile pornesc de la 5 lei și ajung la 50 de lei, iar multe dintre căsuțele unicat au ajuns deja la clienții din străinătate.

În bucătăria Parohiei Evanghelice din Sebeş este forfota mare. Zeci de ajutoare ale moşului au muncit timp de o lună la coacerea şi decorarea căsuţelor de turtă dulce. Dulciurile au fost făcute după reţete tradiţionale săseşti, cu multă miere şi mirodenii.

S-au făcut ultimele pregătiri pentru târg, căsuţele au fost ambalate şi aşezate cu grijă în cutii pentru a fi vândute. Steluţe, Moşi Crăciuni, oameni de zăpadă şi căsuţe de poveste, toate din turtă dulce, au fost decorate de voluntari cu multă migală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea