Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Elevii din Alba NU sunt de acord cu corectarea digitală a examenului de Bacalaureat și a Evaluării Naționale: Consiliul Județean al Elevilor se opune acestei noi metode

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii din Alba NU sunt de acord cu corectarea digitală a examenului de Bacalaureat și a Evaluării Naționale: Consiliul Județean al Elevilor se opune acestei noi metode

Corectarea digitală a examenului de Bacalaureat și a Evaluării Naționale reprezintă noua metodă de corectare pentru lucrările elevilor absolvenți. Această metodă a fost deja pusă în practică în cadrul simulărilor care au avut loc în luna martie. Însă problemele nu au întârziat să apară: la nivelul județului Alba cât și la nivel național s-au semnalat diferite nereguli, în principal legate de platforma utilizată cu scopul trimiterii lucrărilor către corectori. Astfel, Consiliul Județean al Elevilor Alba se opune acestei noi metode de corectare digitală.

Rezultatele simulării examenului de Bacalaureat cât și a Evaluării Naționale i-au intrigat pe elevii din anii terminali, fiind mai scăzute decât s-ar fi așteptat aceștia. După depunerea contestaților, au fost remarcate schimbări substanțiale ale notelor. Când corectorii au fost confruntați în legătură cu punctarea eronată a lucrărilor, aceștia au dat vina pe platforma națională de corectare, care se blochează și trimite note sau punctaje greșite.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2024: Când vor avea loc probele examenului de maturitate

Pe lângă problema platformei, au fost întâmpinate probleme și în ceea ce privește scanarea lucrărilor. Nu doar că scanarea foilor de examen ia un timp îndelungat și necestită o muncă suplimentară, ci și este efectuată, de multe ori, într-un mod defectuos. Din această cauză, au existat cazuri de lucrări care să fie anulate din cauza faptului că nu au fost scanate corespunzător.

,,Examenul de bacalaureat este unul dintre cele mai importante examene din viața unui individ. În urma discuțiilor cu diferiți elevi, atât din județul nostru, cât şi din alte județe, am remarcat faptul că a existat o problemă în ceea ce priveste corectarea digitalizată a examenului de bacalaureat. Aș dori să trag un semnal de alarmă, indiferent că discutăm de o simulare sau de examenul propriu-zis, deoarece acest lucru are un impact uriaș în rândul elevilor și al propriului lor viitor.

Varianta corectării online nu ne afectează doar pe noi, ci multiplică munca profesorilor, iar rezultatele nu sunt cele pe care cu toții ni le dorim!“, Declară Adnana Maria Șipoș, președinta Consiliului Județean al Elevilor Alba.

În concluzie, elevii reprezentanți ai județului Alba se opun vehement corectării digitalizate ale examenelor naționale, și propun revenirea la corectarea clasică a Bacalaureatului și a Evaluării Naționale.

Biroul de Presă al Consiliului Județean al Elevilor Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea