Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Ştirea zilei

Elevii din Alba despre orele de religie: sondaj al Grupului de Atei, Agnostici și Raționaliști din judeţ

Bogdan Presecan

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Percepţia „orei de religie în care toţi dormim”, „învăţăm inclusiv despre masoni” şi în care „mă mai joc şi eu pe telefon” sau nevoia invocaţiei spre divinitate, spre o putere care te inspiră şi care iţi redă acea linişte sufletească”.

La începutul acestei luni, demersul unor tineri din Alba Iulia, care îşi exprimau sugestiv sprijinul pentru campania îniţiată atunci la nivel naţional sub sloganul  „Şcoala nu este biserică!”, isca un interes foarte mare şi o dispută acerbă în rîndul cititorilor ediţiei online a ziarului Unirea

Acţiunea lor inedită de prostest era cauzată de semnarea unui nou protocol între Ministerul Educației Naționale și Biserica Ortodoxă Română prin care se legifera creșterea influenței Bisericii în procesul educațional. Dacă Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia va dori să facă orice fel de observaţie, aşteptăm cu real interes acest punct de vedere.

Elit - Gustul Desăvârșit

 

Înainte să vă prezint continuarea acelui demers al grupul de Atei, Agnostici și Raționaliști din Alba (AAR Alba), mă simt dator să fac câteva precizări.

Este acceptat faptul că dialogul, dezbaterea, fie ea şi pătimaşă pe alocuri, este sănătoasă şi conduce la progres. Secţiunea de comentarii/forum a platformei ziarului Unirea, aflată mereu la dispoziţia cititorilor, a asigurat un spaţiu unde fiecare a putut să îşi exprime liber opinia. Pentru ca acest forum să poată rămâne deschis, vă rugăm  să evitaţi expresiile jignitoare, atacurile la persoană şi exprimările indecente.

Libertatea de expresie este socotita drept una din cheile de bolta ale democratiei. Asadar, potrivit art. 10 al Conventiei Europene a Drepturilor Omului „Orice persoana are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie si libertatea de a primi sau de a comunica informatii ori idei fara amestecul autoritatilor publice si fara a tine seama de frontiere”. Libertatea de expresie se aplica nu numai „informaţiilor” sau „ideilor” care sunt primite favorabil, dar şi acelora care ofensează, şochează sau deranjează statul sau orice alt segment al populaţiei. Aceasta înseamna pluralism, toleranţă şi spirit deschis, în absenţa cărora  nu putem vorbi de existenţa unei „societăţi democratice”.

  

Membrii AAR Alba reamintesc că acţiunea simbolică de protest, inițiată în data de 1 iunie de Asociația Secular-Umanistă din România, a fost generată de semnarea unui protocol între Ministerul Educației Naționale și Biserica Ortodoxă Română, care duce la creșterea influenței Bisericii în procesul educațional. Campania a avut drept scop „informarea şi conștientizarea problemelor și riscurilor aduse de situația curentă a orelor de religie în sistemul de învățământ public din România.”

Pentru a stimula  dezbaterea locală pe marginea acestui subiect, grupul de Atei, Agnostici și Raționaliști din Alba susţine că a realizat un mini-chestionar online, pentru a sonda părerea elevilor despre orele de religie. Am extras câteva răspunsuri puse la dispoziţie de către AAR: :

P.M. , Liceul de Arte Regina Maria, Alba Iulia:

„stam degeaba, uneori dam teste.”

 

H., Colegiul National „Horea, Closca si Crisan”, Alba Iulia

„Ora de religie mi se pare super faina deoarece avem o profa de treaba, glumeata si care stie sa-si faca ora frumoasa chiar si pentru cei care nu sunt crestini.”

 

R.A, Colegiul National „Titu Maiorescu”, Aiud

„Mi se pare interesant cand discutam despre multe lucruri pe care nu m-am gandit ca le vom dezbate.”

S.A., Colegiul National „Horea, Closca si Crisan”, Alba Iulia

Nu ma deranjeza cu nimic ora de religie, sunt impasibila in ceea ce o priveste.

 

R.M., Colegiul National „Titu Maiorescu”, Aiud

Din punctul meu de vedere ora de religie este o invocatie spre divinitate, spre o putere care te inspira si care iti reda acea liniste sufleteasca.

 

G. D., Colegiul Tehnic Aiud

Ora de religie mi se pare foarte relaxanta pentru ca nu mergem la ora mai mult de 5 elevi. Profa ne preda o lectie, noi trebuie sa o invatam si pe urma ne da lucrare din ea si ne lasa cu caietele deschise. Eu ii vad rostu orei de religie pentru ca imi creste media generala, dar nuar trebui sa fie.

 

B.B. Axente Sever-Aiud

[…]mi se pare o ora plictisitoare si fara niciun rost …pierdere de timp

 

G.S., Colegiul Tehnic Aiud

Mi se pare destul de ok,deoarece poti vb cu profesoara/profesorul destul de deschis care te ajuta la diferite probleme.

D.A., Scoala gimnaziala „Axente Sever ” Aiud jud Alba

Paii.. ora de religie e ora in care toti dormim , fiind ultima ora nu avem chef de nimic . Doamna profesoara ne povesteste , dar noi nu prea ascultam . Dam cam un test pe semestru . Imi place ora pentru ca nu am probleme cu profesorul sau colegii si pentru simplu fapt ca nu prea facem nimic

 

D.A.M., Scoala gimnaziala „Axente Sever ” Aiud jud Alba

In primul rand, profesoara noastra de religie este in acelasi timp si diriginta noastra, asadar la orele de religie se discuta in mare parte probleme legate de curatenia din clasa, de comportamentul nostru si multe alte lucruri care chiar nu au nicio legatura cu religia.
In al doilea rand, atunci cand o intrebam lucruri de genul „Daca nu avem voie sa ne inchinam unui chip cioplit, cum de crestinii se roaga la icoane?” primim raspunsuri seci, fara logica si care, deseori, se contrazic cu alte lucruri pe care le-a spus inainte… Alta intrebare care, in general, scoate din sarite profesorii de religie este „De ce Dumnezeu a distrus orasul acela plin de homosexuali cand el isi doreste egalitate si pace.
Nu inteleg de ce copiii sunt obligati sa faca religie in scoli cand ei nu sunt de acord cu aceste conceptii, mai ales ca orele acestea nu o sa schimbe cu nimic mentalitatea copiilor cand profesorii nu aduc argumente serioase.
Ora de religie nu e nimic altceva decat o alta materie printe zecile de ore care oricand, daca cineva doreste sa ne strice media geerala… HOPA! profa pune o intrebare de nivel teologic si deja media s-a dus…

 

A.M., Colegiul Economic ” Dionisie Pop Martian „, Alba Iulia

Plictisitoare, niciodata nu mi-or placut orele de religie. Dupa parerea mea ar trebui sa fie optionala si sa faca numai cine vrea, sau sa nu se mai faca deloc.

 

V.S., Scoala Ovidiu Hulea, Aiud

Mie mi se pare ca este o ora plictisitoare si pusa degeaba ca oricum stiu sa ma rog la Dumnezeu. Pai, colegii mei si cu mine ne punem bancile unite si profesoara nu zice nimic, cativa colegi se joaca pe telefon, recunosc cand scriu un alineat din lectie de pe tabla ma mai joc si eu putin pe telefon. Apoi mai scriu inca putin si tot asa…

 

P.G., Colegiul economic „Dionisie Pop Martian”, Alba Iulia

E o tampenie totala, ne indoctrineaza, ne baga in cap cu forta tot felu de ****. Ma contrazic des cu profesoara, iar de cate ori ii pun intrebari le evita sau schimba subiectul, nu-i prea convine faptul ca nu cred in ceea ce zice se contrazice foarte des, colegii rad de ea cand vad cum ma evita. Cam jumate din clasa s-au mai trezit la realitate de cand am inceput sa ma bag in discutii cu profa, inainte dormeam la ora, ziceam ca n-are rost sa ma contrazic cu ea pentru ca oricum e incuiata. Nu mi-am facut cerere ca sa nu fac religie pentru ca o medie de 10 in plus nu strica, oricum mai primesc note ca sa tac, sa nu mai pun atatea intrebari. Parerea mea e ca religia ar trebui studiata in scoala, dar ca istorie nu ca indoctrinare.

 

L.R., Colegiul National „Horea, Closca si Crisan”, Alba Iulia

In momentele rare cand nu mergem sa vizitam nemaipomenita Catedrala a Reintregirii Neamului… Ei bine, imi citesc o data lectia care se preda la un nivel mediocru (nu ca ar avea vreun rost sa avansam pe ramura asta dpdv al programei) dar anyway, sunt lucruri patetic de simple, de o cultura generala traditionala sa zic. Cu totii om fi auzit de la matusa cand o fi Sf Marie sau vreo sarbatoare importanta. […] profesorul e foarte simpatic, si cu toate ca e director adjunct, nu contesta realismul nostru, ci doar il ignora, ca de’, tre sa castige si el o pita. […[ Si da, cu totii avem media 10. […[…] Asta e situatia actuala… ca inainte eram „satana clasei, ateica”, dupa cum ziceau colegii, si-mi raceam gura ora de ora in zadar.

 

L.B., Colegiul National „Horea, Closca si Crisan”, Alba Iulia

inutilă

 

A., Colegiul National „Horea, Closca si Crisan”, Alba Iulia

Orele se desfasurau serios,cand vine vorba de predat si de cele mai multe ori erau amuzante, din cauza faptului ca profesorul era deschis la alte pareri si puteai vorbi cu el despre orice.

 

S.A., Colegiul National „Horea, Closca si Crisan”, Alba Iulia

Ora mea de religie se pare ca este una destul de interesanta, pentru ca vorbim despre TOT ce tine de religie, despre cultele satanice, despre toate religiile din lume, inclusiv despre masoni, larg si liber.

Concluziile studiului AAR Alba:

1. Remarcăm și opinii pozitive cu privire la ora de religie, însă acestea se datorează capacitatea unor profesori de a dezbate teme diverse, care au legături reduse cu programa oficială.

2. Elevii favorizează discuțile deschise și penalizează evitarea dialogului sau forțarea unor concepte (îndoctrinarea).

3. Media discipinei religie este 10,  cu foarte puține excepții (1 din 35 de răspunsuri)Acest fapt contează pentru elevi, pentru că le crește media generală. O astfel de practică este însă anti-pedagogică (nu există motivare, competiție sau evaluare coerentă) și în plus permite abuzuri, cum ar fi scăderea notei ca penalizare pentru refuzul de a crede.

„Ca o concluzie generală, orele de religie sunt văzute mai mult ca un moment de respiro, în care poți să nu te implici aproape de loc și să iei media 10. În rest, ora poate fi agreabilă doar dacă profesorul e deschis și promovează un dialog, ce poate cuprinde teme de religie dar nu se limitează la asta.

În această situație, ora de religie se diferențiază în mod evident de orele clasice în care dialogul este limitat de liniile programei curiculare. Dar dacă maximul de beneficiu posibil este de a da posibilitatea elevilor să se exprime și să discute liber, care mai este rolul concret al religiei și de ce e nevoie de supravegherea Bisericii Ortodoxe, când învățământul românesc produce numeroși specialiști în psihologie și filosofie, ce ar putea aduce elevilor beneficii mult mai semnificative, lucrând cu ei o oră pe săptămână, timp de 10 – 12 ani.”

foto arhivă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

12 august 2022, COVID-19 în Alba. 121 de noi infectări și un deces, în ultimele 24 de ore, în județ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

12 august 2022, COVID-19 în Alba. 121 de noi infectări și un deces, în ultimele 24 de ore, în județ

La nivelul județului Alba, vineri, 12 august 2022, s-au înregistrat 121 de noi infectări cu COVID-19 potrivit datelor transmise de DSP Alba. Raportul prezintă și incidența actualizată și cazurile active de coronavirus pe localități.

Citește și situația cazurilor din Alba, de joi, 11 august 2022, COVID-19 în Alba. 135 de noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Alba, a fost înregistrat un deces în rândul persoanelor bolnave de COVID-19, fiind vorba despre un bărbat de 91 de ani, rezident al căminului de persoane vârstnice din Vințu de Jos, nevaccinat și cu comorbidități.

Elit - Gustul Desăvârșit
Astfel, numărul total al cazurilor înregistrate ajunge la 57098 de persoane confirmate, 54103 persoane vindecate, 1.300 decese.

Miercuri, în județul Alba au fost prelucrate în total 311 teste, 70 PCR, 241 teste rapide. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 485014 mai exact, 361833 de teste PCR și 123181 de teste rapide.

Localitățile din care provin cazurile:

ALBA IULIA – 36
ABRUD – 1
AIUD – 7
BAIA DE ARIES – 1
BLAJ – 9
CAMPENI – 2
CUGIR – 7
OCNA MURES – 5
SEBES – 7
TEIUS – 2
BUCERDEA GRANOASA – 2
CETATEA DE BALTA – 1
CRACIUNELU DE JOS – 1
CRICAU – 1
FARAU – 2
HOPARTA – 1
IGHIU – 1
JIDVEI – 1
LIVEZILE – 1
LOPADEA NOUA – 1
PIANU DE SUS – 1
ROSIA MONTANA – 1
SANCEL – 1
SASCIORI – 2
SONA – 2
SPRING – 2
SUGAG – 1
VALEA LUNGA – 3
VINTU DE JOS – 1

Cazuri de reinfectare:

ALBA IULIA – 5
BLAJ – 4
CAMPENI – 1
SEBES – 2
TEIUS – 1
ZLATNA – 1
BUCIUM – 1
CRICAU – 1
METES – 1
OHABA – 1

Lista cazurilor active de COVID-19 și INCIDENȚA LOCALITĂȚILOR din județul Alba:
Localitate Populatie Incidenta Cazuri active
VALEA LUNGĂ 3108 9.33 29
MUNICIPIUL BLAJ 20615 9.17 189
MUNICIPIUL ALBA IULIA 76899 7.98 614
CRĂCIUNELU DE JOS 2138 7.95 17
ŞONA 4360 6.88 30
RÂMEŢ 497 6.04 3
ORAŞ CUGIR 25311 5.29 134
CRICĂU 1957 5.11 10
RIMETEA 979 5.11 5
MUNICIPIUL AIUD 25035 4.99 125
BUCERDEA GRÂNOASĂ 2260 4.87 11
ARIEŞENI 1529 4.58 7
CIUGUD 3314 4.53 15
MOGOŞ 740 4.05 3
MIHALŢ 3229 4.03 13
VINŢU DE JOS 5524 3.98 22
RĂDEŞTI 1263 3.96 5
SÂNCEL 2583 3.87 10
ORAŞ ZLATNA 7773 3.73 29
MUNICIPIUL SEBEŞ 32852 3.68 121
ÎNTREGALDE 548 3.65 2
GALDA DE JOS 4410 3.63 16
CETATEA DE BALTĂ 3061 3.59 11
JIDVEI 5300 3.58 19
ORAŞ TEIUŞ 7134 3.5 25
ORAŞ OCNA MUREŞ 13793 3.41 47
CUT 1260 3.17 4
ORAŞ ABRUD 5148 3.11 16
BUCIUM 1371 2.92 4
IGHIU 7126 2.81 20
CIURULEASA 1121 2.68 3
ROŞIA MONTANĂ 2683 2.61 7
CÂLNIC 1933 2.59 5
ALMAŞU MARE 1188 2.53 3
ŞPRING 2547 2.36 6
SÂNTIMBRU 3021 2.32 7
BLANDIANA 880 2.27 2
DAIA ROMÂNĂ 3129 2.24 7
NOŞLAC 1814 2.21 4
METEŞ 2729 2.2 6
SĂLCIUA 1369 2.19 3
BERGHIN 1889 2.12 4
MIRĂSLĂU 1955 2.05 4
OCOLIŞ 492 2.03 1
DOŞTAT 1010 1.98 2
ROŞIA DE SECAŞ 1581 1.9 3
ŞIBOT 2329 1.72 4
ORAŞ CÂMPENI 7110 1.69 12
STREMŢ 2411 1.66 4
LUNCA MUREŞULUI 2536 1.58 4
UNIREA 4826 1.45 7
PIANU 3584 1.4 5
SĂSCIORI 6471 1.39 9
SĂLIŞTEA 2338 1.28 3
CERGĂU 1626 1.23 2
POŞAGA 889 1.12 1
ORAŞ BAIA DE ARIEŞ 3728 1.07 4
ŞUGAG 2841 1.06 3
CENADE 1050 0.95 1
GÂRBOVA 2136 0.94 2
BISTRA 4497 0.89 4
HOPÂRTA 1147 0.87 1
LOPADEA NOUĂ 2486 0.8 2
LUPŞA 2819 0.71 2
SOHODOL 1649 0.61 1
HOREA 1906 0.52 1
ALBAC 1934 0 0
AVRAM IANCU 1413 0 0
CERU-BĂCĂINŢI 228 0 0
FĂRĂU 1491 0 0
GÂRDA DE SUS 1460 0 0
LIVEZILE 1145 0 0
OHABA 582 0 0
POIANA VADULUI 1033 0 0
PONOR 576 0 0
SCĂRIŞOARA 1483 0 0
VADU MOŢILOR 1262 0 0
VIDRA 1506 0 0

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Suspendarea plății pensiilor: Care sunt greșelile care pot lăsa pensionarii fără bani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Suspendarea plății pensiilor: Care sunt greșelile care pot lăsa pensionarii fără bani

Pensionarii pot rămâne fără pensii, în anumite situații, fiind vorba despre unele greșeli pe care aceștia le pot face și, în urma cărora, plata pensiei se poate suspenda.

Plata pensiei se supendă, conform Casei Naționale de Pensii Publice, într-o serie de situații. Beneficiarii acestor indemnizații trebuie să fie atenți ca din greșeală să nu ajungă în situația neplăcută de a rămâne fără acești bani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Una din situații este atunci când pensionarul și-a stabilit domiciliul pe teritoriul altui stat, cu care România a încheiat convenție de reciprocitate în domeniul asigurărilor sociale, dacă potrivit prevederilor acesteia pensia se plătește de către celălalt stat.

O altă situație este aceea în care pensionarul, beneficiar al unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate parțiale, realizează venituri pentru care asigurarea în sistemul public de pensii este obligatorie, cu excepția consilierilor locali sau județeni.

Rămân fără indemnizație pensionarul de invaliditate sau a copilului, beneficiar al pensiei de urmaș, încadrat în oricare grad de invaliditate, ori soțul supraviețuitor, beneficiar al pensiei de urmaș, încadrat în gradul I sau II de invaliditate, nu se prezintă la revizuirea medicală obligatorie sau la convocarea Institutului Național de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă;

Rămân fără pensii și beneficiarii de pensii de invaliditate în cazul în care nu mai urmează programele recuperatorii, întocmite de medicul expert al asigurărilor sociale.

Rămân fără indemnizații și pensionarii de invaliditate, încadrați în gradul I sau II, care realizează venituri pentru care asigurarea în sistemul public de pensii este obligatorie, cu excepția consilierilor locali sau județeni.

Cei care sunt sunt încadrați în gradul III de invaliditate, în cazul în care realizează venituri în baza unui contract de muncă, raport de serviciu, contracte/convenții încheiate potrivit Codului civil sau desfășoară activitatea în funcții elective sau care sunt numite în cadrul autorității executive, legislative ori judecătorești, pe durata mandatului, depășesc jumătate din programul normal de lucru al locului de muncă respectiv, rămân fără pensie.

Și copii care beneficiază de pensia de urmaș pot rămâne fără această indemnizație în cazul în care după ce a împlinit vârstă de 16 ani nu face dovadă continuării studiilor.

Dacă soțul supraviețuitor realizează venituri brute lunare pentru care, potrivit legii, asigurarea este obligatorie și dacă acestea sunt mai mari de 35% din câștigul salarial mediu brut nu mai pot beneficia de pensia de urmaș.

Și în cazul în care soțul supraviețuitor, beneficiar al unei pensii de urmaș, s-a recăsătorit, nu mai beneficiază de această indemnizație.

Dacă soțul supraviețuitor optează pentru o altă pensie, potrivit legii, din același sistem, sau dintr-un alt sistem de asigurări sociale, neintegrat sistemului public de pensii nu mai poate beneficia de pensia de urmaș.

Ramân fără pensii și pensionarii care nu mai îndeplinesc condițiile prevăzute de lege, referitoare la cumulul pensiei cu salariul.

În situația copilului, beneficiar al unei pensii de urmaș, care își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăși vârstă de 26 de ani, dacă nu face dovadă continuării studiilor, plata pensiei se suspendă începând cu data de 1 octombrie a anului în curs.

Pentru însoțitorul pensionarului de invaliditate încadrat în gradul I de invaliditate plata indemnizației se suspendă pe perioada în care pensionarul este internat într-o instituție de asistență socială sau într-o unitate medicală specializată, în care se asigura supraveghere și îngrijire permanente, cu excepția situațiilor în care pensionarul este nevăzător.

Suspendarea plății pensiei și/sau a indemnizației pentru însoțitor se poate face și la cererea pensionarului, situație în care suspendarea plății se face începând cu luna următoare celei în care a fost înregistrată cererea.

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunţat în exclusivitate la Antena 3, că Guvernul ia în calcul ca anumite pensii să nu mai fie impozitate cu 10%. „Ar fi o creştere cu 50 de lei”, a anunțat ministrul Marius Budăi.

„Până nu plătea impozit până la 2.000 de lei. Eu vă spun că noi suntem acum în analiză, oricare va fi pragul, deci este vorba de diferență. Să mergem pe exemplu dumneavoastră.

Este vorba de diferența de 500 de lei care era impozitată. Nu se impozitau cei 2.000 de lei și se impozita doar diferența de după 2.000 de lei. Deci ar fi o creştere cu 50 de lei.

Preşedintele Marcel Ciolacu a anunţat foarte clar că suntem în costrucţia unor alte măsuri de natură economică dar şi socială.

Nu vreau să arunc acum niciun prag în discuţie, pentru că nu avem nimic final şi atunci nu vrem să dăm speranţe oamenilor. Ceea ce pot să vă spun foarte clar este că luăm în calcul orice variantă care poate să vină, să fie bună şi să vină în sprijinul cetăţenilor, dar nici să nu dezechilibrăm economia.

Trebuie să luăm şi măsuri economice şi atunci lucrăm în paralel pentru rectificarea bugetară şi conturăm bugetul pentru anul 2023″, a anunţat Marius Budăi.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| ACCIDENT rutier în Alba Iulia: Coliziune între două mașini pe Calea Moților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO VIDEO| ACCIDENT rutier în Alba Iulia: Coliziune între două mașini pe Calea Moților

Un accident rutier a avut loc vineri, 12 august, în jurul orei 11.20, pe Calea Moților din Municipiul Alba Iulia.

Din primele informații coliziunea între cele două autoturisme s-ar fi produs din cauza schimbării benzii de mers fără asigurare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din fericire nu s-au înregistrat victime omenești, doar pagube materiale.

Un echipaj al poliției rutiere este la fața locului pentru a stabili cauzele și pentru a dirija circulația.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea