Rămâi conectat

Curier Județean

Elevii Colegiului Național Militar din Alba Iulia, din nou în băncile liceului. Comandantul colegiului: „Ne bucurăm de faptul că reușim să fim iarăși împreună”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reprezentanții Colegiului Național Militar ” Mihai Viteazul” Alba Iulia a anunțat prin intermediul paginii de socializare faptul că elevii s-ar întors în băncile colegiului

„După mai multe săptămâni în care procesul educativ a avut loc în online, elevii militari au revenit de astăzi în bănci.

Activitățile didactice se desfășoară cu aplicarea și respectarea măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Dornici să își continue pregătirea în cadrul colegiului, elevii militari sunt atenți și precauți în ceea ce privește respectarea normelor de protecție sanitară. Doar așa se pot proteja pe ei și pe cei din jurul lor.

Comandatul colegiului, colonel Marcel Domșa, a avut astăzi întâlniri cu fiecare an de studiu, reamintindu-le elevilor care sunt regulile pe care trebuie să le respecte pentru a se pregăti în siguranță, apreciind în același timp și efortul depus de toți în desfășurarea unui învățământ de calitate, în perioada în care cursurile au avut loc în online.

„Ne bucurăm de faptul că reușim să fim iarăși împreună, acest lucru fiind în primul rând în avantajul vostru. Școala adevărată este școala în care elevii se află față în față cu profesorii, are loc o predare științifică și o evaluare corectă și coerentă. Perioada în care ne-am pregătit online a fost lungă și grea pentru toți. Mă bucură faptul că de la plecarea voastră acasă, în luna noiembrie și până la sfârșitul primului semestru, am reușit să desfășurăm un învățământ online de calitate. Acest lucru se datorează profesorilor care au reușit să pregătească foarte bine acest tip de învățământ, vouă care ați fost receptivi dar și părinților care au depus și ei un efort considerabil. Mult succes în noul semestru”, a transmis comandantul colegiului, colonel Marcel Domșa.

Elevii claselor a XII-a, cei care vor absolvi în doar câteva luni colegiul militar, sunt conștienți că următoarea perioadă este foarte importantă pentru pregătirea lor.

„Cred că toți ne-am dorit să revenim în colegiu, să ne revedem colegii și cel mai important să reluăm orele față în față. Din perspectiva unei eleve de an terminal, revenirea la liceu ne priește, mai ales că ne pregătim pentru examenul de bacalaureat și pentru admiterea în academii. Școala online ne-a învățat să fim independenți, să învățăm mai mult individual, însă ne-a lipsit sprijinul profesorilor și experiența orelor fizice, în clase. Eu voi continua să mă pregătesc mai departe cu ambiție și dedicare și sper ca puținul timp rămas până la absolvirea colegiului să fie unul memorabil, să reușim să ne consolidăm cunoștiințele și să reprezentăm instituția așa cum este tradiția, cu rezultate bune și foarte bune la examene”, a spus eleva plutonier Alexandra Costache, clasa a XII-a.

Și elevii mai mici sunt bucuroși de revenirea în colegiu, atât din perspectiva studiului cât și a revederii cu colegii.

„Mi se pare un privilegiu faptul că am avut ocazia să ne întoarcem în colegiu. Astfel putem să ne pregătim și să lucrăm alături de profesori, iar pentru performanțele școlare este o ocazie importantă. Sper că vom rămâne în colegiu cât mai mult timp și sper să putem relua și activitățile sportive și artistice, acestea fiind de asemenea importante pentru dezvoltarea noastră. Ne-am bucurat foarte mult să ne revedem colegii, deși ne-am auzit și văzut zilnic online, altfel este când ne vedem fizic, putem studia, interacționa și petrece timp liber împreună”, a spus elev Călin Hartzos, clasa a IX-a”,


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea