Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Elevi și profesori ai Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, la veteranul Laurean Deac la aniversarea a 96 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, 14 februarie, a fost ziua în care sufletele au celebrat dragostea, acest sentiment salvator, biruitor şi binefăcător care se înmulţeşte pe măsură ce se dăruieşte. Şi tot ieri, a fost  ziua de naştere a veteranului nostru drag, Laurean Deac. La cei 96 de ani, iubirea şi mulţumirea sunt gemenele ce-i ocupă sufletul şi îi încălzesc  inima.

Prezenţa, la aniversarea dumnealui, a elevilor Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul”, a domnului profesor de istorie Dan Anca, a doamnei Petruţa Pop, şeful Cercului Militar Alba Iulia, cea care a iniţiat proiectul de omagiere a veteranilor de război şi a referentului de relaţii publice, Daniela Filimon, a constituit o surpriză deosebit de emoţionantă. Elevii în uniformă i-au oferit un tort aniversar alături de urările de sănătate și viață lungă şi o diplomă aniversară. Ne-a primit cu atâta căldură şi bucurie, încât am trăit sentimentul că timpul s-a oprit în loc. Domnul slt. (r) Laurean Deac ne-a omenit cu poveşti de viaţă, presărate cu tâlc şi cu recunoştinţă.

Cu faptele şi munca, împletite cu credinţă, curaj şi încredere, toate puse în slujba binelui s-a scris istoria acestui neam, ajuns la Centenar. Cunoscând astfel de caractere putenice, şlefuite cu dalta sacrificiului şi a războiului, înveţi să-ţi apreciezi şi să-ţi iubeşti mai mult, rădăcinile, semenii, viaţa şi să fii recunoscător şi conştient că pe umerii lor s-a clădit prezentul.

Noi, cu respect, le mulțumim pentru dragostea față de țară și pentru modelul uman și militar pe care îl reprezintă pentru tânăra generație.

Mulţi ani să ne trăiţi, domnule slt. (r) Laurean Deac. Avem onoarea să vă salutăm!

 

Text si foto Daniela Filimon


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea