Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Economiștii de top avertizează: Tensiunile geopolitice ar putea destabiliza economia globală în 2024

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Economiștii de top avertizează: Tensiunile geopolitice ar putea destabiliza economia globală în 2024

Un sondaj al Forumului Economic Mondial a arătat că economiștii de top sunt îngrijorați de impactul potențial al tensiunilor geopolitice asupra economiei globale în 2024.

Mai mult de jumătate dintre respondenți au declarat că economia mondială va deveni mai slabă în acest an, iar 70% au prezis condiții financiare mai relaxate.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Peste 80% dintre economiștii intervievați de WEF se așteaptă ca tensiunile geopolitice să crească instabilitatea bursieră și incertitudinea economică.

„Pe fondul accelerării divergențelor, rezistența economiei globale va continua să fie testată în anul care urmează”, a declarat directorul general al WEF, Saadia Zahidi. „Deși inflația globală se atenuează, creșterea stagnează, condițiile financiare rămân stricte, tensiunile globale se adâncesc și inegalitățile cresc”.

Citește și: Evaziunea fiscală, mai scumpă de la 1 iulie: Impozitul va fi de 4 ori mai mare

Executivii de pe Wall Street se tem și ei de instabilitatea geopolitică crescută. Șeful JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a declarat că invazia Rusiei în Ucraina și războiul Israelului cu Hamas ar putea declanșa cea mai gravă criză globală „din 1938”.

În ciuda acestor îngrijorări, indicele VIX al Chicago Board Options Exchange, un „indicator al fricii” foarte urmărit pe Wall Street, se tranzacționează aproape de cel mai scăzut nivel de dinainte de pandemie. Acest lucru sugerează că traderii nu sunt atât de îngrijorați de instabilitatea geopolitică.

Economiștii avertizează că, dacă tensiunile geopolitice vor continua să se intensifice în 2024, acestea ar putea avea un impact semnificativ asupra economiei globale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum Ouăle fierte și vopsite de Paște pot fi păstrate fără coajă până la 4 zile, iar cele decojite sau umplute – până la 48 de ore în frigider. Le puteți folosi în salate, gustări sau puteți face o tartă italiană de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea