Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

E OFICIAL! Câte MILIARDE a costat şi ce nume SURPRIZĂ vor apărea pe piramida din Cetatea Alba Carolina? – FOTO

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

DSC_0514Ultima construcţie din Cetatea Alba Carolina, mai exact piramida din  piatră din faţa cafenelei Carolina a stârnit diverse controverse în mediul online şi pe site-urile de socializare, o parte dintre internauţi susţinând că o sculptură din arta egipteană nu are nimic în comun cu o Cetate Medievală.

Pentru a afla care este povestea ei, valoarea, scopul construcţiei şi cum va arăta când va  fi finalizată am mers la Primăria Alba Iulia unde reprezentanţii administraţiei locale au avut amabilitatea să ne ofere toate informaţiile.

Piramida din Alba Iulia este una dintre cele 6 opere de artă din care mai fac parte Monumentul – Clopot, Observatorul astronomic sau Monumentul Dacii şi Romanii. Valoarea integrală a piramidei este de 213.200 lei adică peste 2 miliarde lei vechi, iar scopul construcţiei este de informare pentru a prezenta în detaliu elementele ce definesc cele patru proiecte reabilitate simultan, latura de Nord, Vest, Est şi Sud a Cetăţii Alba Carolina.

Reprezentanţii administraţiei locale au ales o piramidă pentru că o consideră cea mai sugestivă construcţie prin intermediul căreia turiştii află traseele prin care pot merge şi ce pot vizita în cetatea reabilitată. La propunerea arhitectului Lăncrăjan Franchini Gheorghe pe laturile de nord, est, vest şi sud a piramidei vor apărea numele constructorilor, beneficiarului şi a proiectanţilor care au reabilitat laturile respective a Cetăţii Alba Carolina. Astfel după cum arată imaginea de mai sus, pe patru sticle care vor fi montate pe piramidă va apărea: Beneficiar: Primăria Alba Iulia, Proiectant: Lăncrăjan Franchini Gheorghe şi General Game pe latura de Vest, Constructor: Grup Corint şi Corint S. A.

Titlul proiectului este Reabilitarea centrului istoric Alba Iulia Fortificaţia de tip Vauban căi de acces iluminat exterior şi mobilier urban zonă interioară, iar banii provin din fonduri europene cu finanţare locală. 

[nggallery id=1354]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea