Rămâi conectat

Sport

După un „ianuarie negru”, CSU Alba Iulia, sub presiune! Echipa din Cetatea Marii Uniri obligată să câștige tot în turneul 6-9

Publicat

în

Aflată în pauză competițională, fără a juca vreun amical, întrucât BC Sirius Tg. Mureș a declinat două jocuri de verificare, CSU Alba Iulia are o perioadă infernală! Formația din Cetatea Marii Uniri plătește greu tribut startului complet ratat din 2018, când a pierdut toate cele 5 jocuri din Liga Națională și s-a trezit în picaj, coborând de pe poziția a patra până pe penultimul loc al ierarhiei. În plus, pe lângă dezamăgirile cu Olimpia Brașov, “U” Cluj, SCM Timișoara și ICIM Arad (toate contracandidatele), a venit acea penalizare de un punct pentru eroarea din jocul de la Tg. Mureș, ce atârnă greu în clasament. Spaniolul Manuel Rodriguez trebuie să repare ce a stricat într-un “ianuarie negru”, când CSU Alba Iulia a izbutit un unic succes din 7 întâniri, și acela după trei reprize de prelungiri, cu Olimpia Brașov.

*Locațiile CEWL și turneului 6-9, încă necunoscute!

CSU Alba Iulia este angrenată pe trei fronturi, Liga Europei Centrale, Cupa României și turneul locurilor 6-9 și sunt certe două dueluri eliminatorii cu CSM Satu Mare, în primele două competiții. Deocamdată nu se știe exact unde se vor desfășura Final Four-ul CEWL și turneul locurilor 6-9, niciuna dintre participante (inclusiv CSU Alba Iulia) nedorind organizarea respectivelor turnee, tocmai pentru a evita cheltuieli suplimentare!  FRB a anunțat că turneele 1-5 și 6-9 vor fi atribuite în 16 februarie. Conform unor surse autorizate, meciurile din Liga Europei Centrale se îndreaptă spre Satu Mare, sau Marburg, desi este greu de crezut că cele trei reprezentante ale României vor accepta deplasarea în Germania.

Revenind la Liga Națională, acea penalizare de un punct, primită din neglijență (culpa antrenorului), atârnă extrem de greu. CSU Alba Iulia este obligată să câștige toate cele trei jocuri în turneul 6-9, pentru a evita în play-off o dispută cu Sepsi Sf. Gheorghe, campioana ultimelor două ediții și favorita incontestabilă a acestui sezon. Asta deoarece chiar dacă ar învinge SCM Timișoara, poziționată pe locul imediat superior, formația de pe Bega este avantajată, în caz de egalitate de puncte, de rezultatele directe favorabile, cele două victorii în sezonul regulat.

Electrica Furnizare Discount

*În turneul 6-9, SCM Timișoara avantajată de două victorii directe

În cele ce urmează vă prezentăm programul competițional în ordine cronologică. Final 8-ul Cupei României, timp de patru zile, deschide seria, în perioada 22-25 februarie, la “Sepsi Arena” din Sf. Gheorghe. În prima zi vor avea loc sferturile de finală dintre SCM Timișoara și Olimpia Brașov, respectiv Universitatea Cluj-Napoca și Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Vineri, 23 februarie, ICIM Arad va întâlni ACSB Teleorman Alexandria, iar CS Municipal Satu Mare va juca cu CS Universitatea Alba Iulia. În 24 se vor disputa semifinalele, iar finala va fi duminică, 25 februarie.

În 3 și 4 martie este programat Final 4-ul Ligii Europei Centrale, în care sunt calificate trei formații românești. În semifinale se vor întâlni CSM Satu Mare cu CSU Alba Iulia, respectiv Olimpia CSU Brașov și BC Pharmaserv Marburg, iar duminică, 4 martie, sunt prevăzute ambele finale.

În 16-18 martie sunt două turnee, al doilea turneu din prima grupă (locurile 1-5) și turneul grupei 6-9. Programul grupei 6-9, ce ne priveşte în mod direct: *etapa întâi (vineri, 16 martie): ICIM Arad – BC Sirius Tg. Mureș și SCM Timișoara – CSU ALBA IULIA; *etapa a doua (sâmbătă, 17 martie): CSU ALBA IULIA – ICIM Arad și BC Sirius Tg. Mureș – SCM Timișoara; *etapa a treia (duminică, 18 martie): ICIM Arad – SCM Timișoara și CSU ALBA IULIA – BC Sirius Tg. Mureș. În clasament: 1. ICIM Arad 24 p (8/8), 2. SCM Timișoara 22 p (6/10), 3. CSU Alba Iulia 21 p (6/10), 4. Sirius Tg. Mureș 17 p (1/15).

Publicitate

Sport

Liga a 4-a: Spicul Daia Română – lider cu maximum de puncte!

Publicat

în

După rezultatele înregistrate în a 4-a rundă, Spicul Daia Română, singura formație cu maximum de puncte în Liga a 4-a, este noul lider! Trupa lui Ștefan Fogoroși a profitat de eșecul Olimpiei Aiud la Zlatna și a preluat șefia.

*Performanța Ighiu – Viitorul Vama Seacă 1-1 (0-0)

Combatantele rămân fără succes după 360 de minute scurse din acest campionat după remiza echitabilă înregistrată. Oaspeții au punctat primii prin I. Cociș (57), egalitatea fiind restabilită la penalty-ul transformat de Tripșa (83). Viitorul este la a doua remiză externă, iar ighienii și-au trecut cont primul gol și punct (victoria din etapa trecută, 7-0 cu Târnavele Tiur a fost anulată după ce adversarii s-au retras din Liga a 4-a).

Electrica Furnizare Discount

*GT Sport Alba Iulia – Spicul Daia Română 0-2 (0-2)

Formația condusă de experimentatul Ștefan Fogoroși a bifat un succes scontat pe terenul secund al Stadionului “Cetate” și a urcat pe prima poziția. Spicul Daia Română este singura ce a acumulat maximum de puncte după 4 runde, în vreme ce “lanterna roșie” a oferit o replică peste așteptări, chiar dacă rămâne cu zero puncte și după acest val. Marcatori au fost M. Găldean (17), Brânză (22), iar dăienii, ce au numai un gol încasat în acest răstimp, cu cea mai bună defensivă (de 270 de minute plasa e imaculată), pot pune clasamentul în ramă

Citește mai mult

Sport

Gimnasta Flavia Sentea din ALBA în finalele Campionatului European de gimnastică aerobică din Italia

Publicat

în

Gimnasta Flavia Sentea din ALBA în finalele Campionatului European de gimnastică aerobică din Italia

România a cucerit primele sale medalii la Campionatele Europene de gimnastică aerobică de la Pesaro (Italia), sâmbătă, două de argint, în întrecerile pe echipe, la seniori şi juniori.

În clasamentul final pe echipe la seniori, România (16 puncte) a fost devansată de Italia (10), în timp ce bronzul a revenit Ungariei (19 puncte). La juniori, Rusia a ocupat primul loc (11 puncte), urmată de România (13) şi Ungaria (24).

România va avea 14 reprezentanţi (individual sau echipe) în 11 finale din cele 12 care vor avea loc duminică.

Electrica Furnizare Discount

În concursul seniorilor, România a calificat sâmbătă două echipe la trio, România 2 (Teodora Cucu, David Gavrilovici, Daniel Ţavoc), clasată pe locul al treilea, cu 22,183 puncte, şi România 1 (Gabriel Bocşer, Sarmiza Niculescu, Mihai Alin Popa), care a ocupat locul 7, cu 21,733 puncte.

La grup, România (Gabriel Bocşer, David Gavrilovici, Teodora Cucu, Mihai Alin Popa şi Daniel Ţavoc) a ocupat locul al doilea în calificări, cu 22,433, după Italia (22,722).

În proba de dans aerobic, România (Maria Bianca Becze, Sandra Dincă, Sarmiza Niculescu, Roberta Pleşa, Alina Radu, Flavia Sentea, Selena Şotângă, Steliana Stoenescu) a ocupat locul al treilea, la egalitate cu Italia, 17,850 puncte.

Gimnasta Flavia Sentea, născută la Sebeș, este vicecampioană mondială la gimnastică aerobică alături de echipa României, titlul cucerit la competiția care a avut loc în luna mai, la Baku, în Azerbaidjan.

Născută la Sebeș, în 12 februarie 1999, Flavia a copilărit la Petrești, iar la numai 4 ani a fost îndrumată de părinți spre Deva, unde s-a adaptat cu succes la „școala campioanelor”.

Individual junioare este singura probă de la Europene în care România nu a reuşit să califice un reprezentant în finală. Claudia Ristea a ocupat locul 12 în calificări, cu 19,850.

La individual juniori, Leonard Manta a intrat în finală cu a patra notă, 20,250, în timp ce Vlăduţ Popa a încheiat pe locul 12, cu 19,300, ratând finala.

La perechi mixte, Darius Branda şi Daria Mihaiu au obţinut calificarea în finala juniorilor cu a patra notă, 19,800.

Vineri, la seniori, Teodora Cucu şi Gabriel Bocşer s-au calificat în finalele individuale, la perechi mixte s-au calificat România 2 (Sandra Dincă, Mihai Alin Popa) şi România 1 (David Gavrilovici, Sarmiza Niculescu), în timp ce la juniori România s-a calificat în finale la trio, cu România 1 (Mădălin Boldea, Vlăduţ Popa, Vlad Siminea) şi România 2 (Claudia Gheorghe, Leonard Manta, Claudia Ristea), la grup (Darius Branda, Claudia Gheorghe, Leonard Manta, Daria Mihaiu, Vlad Siminea) şi la dans aerobic (Darius Branda, Mădălin Boldea, Mirela Frîncu, Daria Mihaiu, Larisa Suiu, Vlăduţ Popa).

România participă cu un lot de 23 de sportivi la competiţie.

În luna mai, la Campionatele Mondiale, gimnaştii români au câştigat 3 medalii: aur la grup (Gabriel Bocşer, Teodora Cucu, Daniel Ţavoc, David Gavrilovici şi Mihai Alin Popa), argint la echipe şi bronz la trio (Teodora Cucu, Daniel Ţavoc, David Gavrilovici).

Citește mai mult

Sport

Liga a 4-a, CS Zlatna a mai furnizat o surpriză: primul eșec pentru Olimpia Aiud | CIL Blaj, noul lider, după ce a învins la Galtiu!

Publicat

în

În primele meciuri ale rundei a 4-a din Liga a 4-a:

*CS Zlatna – Olimpia Aiud 2-0 (2-0)

Aurarii au mai furmizat o imensă supriză, după ce runda trecută au încurcat planurile Industriei, prin acea remiză deloc scontată de la Galda de Jos. Trupa lui Sorin Mărginean a repurtat prima victorie a acestui sezon, împotriva liderului Olimpia Aiud, la ora meciului, ce avea maximum de puncte și un singur gol încasat. Au înscris A. Câmpean (4), D. Cristea (31).  În minutul 58, Ad. Drăgoi (Olimpia) a fost eliminat.

Electrica Furnizare Discount

*Viitorul Sântimbru – CIL Blaj 0-2 (0-2)

Formația din Galtiu a suferit al doilea eșec la rând, după ce în primele două runde repurtase două succese. Echipa din “Mica Romă” continuă seria pozitivă, fără eșec și 10 puncte în 4 meciuri, iar golurile lui Voic (39) și Comănici (44) au fost determinante în economia disputei. Grație acestui succes, CIL Blaj a urcat pe prima treaptă a podiumului.

*Voința Stremț – Industria Galda de Jos 0-5 (0-1)

Fosta divizionară terță s-a reabilitat după acel pas greșit din runda precedentă și a câștigat de o manieră fără dubii, cel mai clar succes de până acum, în fața unei echipe ce a suferit una dintre cele mai aspre eșecuri din ultimii ani (însă în ultimele două jocuri are golaveraj 0-8!). Un 5-0 similar cu aceeași diferență înregistrată împotriva divizionarei secunde CSC Șelimbăr în turul al treilea al Cupei României. Un succes concludent al formației pregătită de Doru Oancea, golurile fiind înscrise de Samoilă (45+1), Bălaș (49), P. Medrea (59), Căt. Ivașcu (79, 84) în meciul considerat echilibrat, Voința fiind câștigătoarea ultimelor două finale ale Cupei României, faza județeană.

duminică, 19 septembrie, ora 11.00: Performanța Ighiu – Viitorul Vama Seacă; ora 13.00: GT Sport Alba Iulia – Spicul Daia Română, ora 17.00: Inter Unirea – CSU Alba Iulia, Energia Săsciori – Kinder Teiuș, Hirdomecanica Șugag – Târnavele Tiur

Foto: Gligor UDREA

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare