Rămâi conectat

Ştirea zilei

După ce a abandonat ștrandul de la Schit, Primăria Alba Iulia construiește în cartierul bogaților un parc de agrement modern

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia intenționează să demoleze bazinele de înot din incinta ștrandului de la schit lăsat de izbeliște în ultimii ani și să amenajeze un parc modern cu spaţii pentru picnic, cu alei, iaz natural, loc de joacă pentru copii, terenuri de sport, pista de biciclete, spaţiu pentru evenimente în aer liber etc. Investiția se ridică la circa 4 milioane de euro.

baza agrement schit Alba Iulia PUDAstfel, în locul ștrandului popular, abandonat de administrația locală după ce aici și-au construit vile bogații orașului, va fi amenajată o zonă de agrement destinată  în primul rând rezidenților și care, un aspect deloc întâmplător, va crește considerabil valoarea proprietăților de lux din zonă.

Este interesant de văzut cine sunt beneficiarii acestui proeict, din perspectiva imobiliară.

În condițiile în care noul PNL are o majoritate covârșitoare în Consiliul Local Alba Iulia, aleșii noștri urmează să îndeplinească o simplă formalitate în ședința din 19 decembrie, când se va supune votului aprobarea documentației Planului Urbanistic de Detaliu pentru proiectul „Regenerare spaţiu public de agrement – zona Schit, strada Francisca”.

Potrivit documentației proiectului de hotărâre “parcul se va întinde pe o suprafaţă de 20.040 mp, din care 656 mp suprafaţă construită, 2.400 mp alei pietonale, 750 mp pistă triciclete, loc de joacă 510 mp, groapă de nisip 80 mp, terenuri de sport 1.940 mp, zone verzi 13.022 mp, iaz ornamental 508 mp, amenajare cu lemn 104 mp, pista de biciclete 563 mp, trotuare 1270 mp, parcaje amenajate 605 mp (65 locuri).

PUD-ul prevede crearea unui spaţiu cu funcţiunea de parc, prin unificarea subzonelor existente – parcul din faţa restaurantului Terasa Viilor (6.960 mp), ştrandul (3.273 mp) şi parcarea (2.896 mp) – demolarea celor două bazine de înot şi refacerea reliefului iniţial prin lucrări de amenajare peisagistică, amenajarea unui iaz ornamental, plantări de arbori şi arbuşti şi refacerea gazonului.

Locul de joacă pentru copii este prevăzut cu groapă de nisip, obiecte de joacă şi va fi amenajat cu dale cauciucate pe actualul teren de sport.

Zona pentru agrement sportiv este prevăzută cu două terenuri multifuncţionale – tenis, volei, baschet, minifotbal amenajate pe locul bazinului de înot, împrejmuite cu gradene metalice pe o parte. În vecinătate va fi un teren asfaltat pentru baschet iar în locul bazinului mare de înot va fi pavilion belvedere.”

 B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea