Rămâi conectat

Ştirea zilei

Dumitru Fulea și Adrian Negruțiu, în cărți pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Alba. Mihai Morar și Cătălin Comșa, noii consilieri ai PNL

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liberalii Dumitru Fulea și Adrian Negruțiu sunt favoriți pentru a prelua funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, după ce Florin Roman a obținut un mandat de deputat în urma scrutinului din 11 decembrie, potrivit unor surse politice.

negrutiu-fulea01Secretarul general al PNL Marius Hațegan a declarat, vineri, pentru ziarulunirea.ro, fiind întrebat despre viitorul vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, că în cadrul partidului nu a existat niciun fel de discuție și nu s-a depus nicio candidatură, iar orice nume vehiculat intră la categoria ”speculații”. Acesta a declarat că Comitetul Județean al PNL va hotărî doar după sărbători.

Fiind întrebat dacă viitorul vicepreședinte va proveni din vechiul PNL, Marius Hațegan a spus că există un singur partid și nu se discută de fostul PDL sau vechiul PNL.

La rândul său, prim-vicepreședintele PNL Alba Ion Dumitrel a declarat că nu s-a luat încă o decizie, iar pentru el ”orice coleg e binevenit”.

Întrebat dacă va fi din vechiul PNL, Ion Dumitrel a răspuns afirmativ: ”Din punctul meu de vedere așa ar fi normal. Nu! Așa trebuie să fie!”, a spus Dumitrel.

Președintele CJ Alba a adăugat că nu va participa la nominalizare pentru că nu știe pe cine să aleagă, așa cum nu a participat nici la stabilirea listei pentru parlamentare.

Cu toate acestea, surse politice au declarat pentru ziarulunirea.ro că Dumitru Fulea și Adrian Negruțiu sunt în cărți, primul fiind creditat, în acest moment, cu șanse mai mari.

Totodată, odată cu plecarea lui Claudiu Răcuci și Florin Roman la București, în Consiliul Județean intră, potrivit listei de candidați a PNL la alegerile locale, Mihai Morar și Cătălin Comșa.

Viitorul vicepreședinte ar urma să fie ales în ședința din luna februarie.

La alegerile parlamentare, PNL a obținut în Alba patru mandate de deputat și unul de senator, iar PSD un mandat de deputat și unul de senator.

PNL deține majoritatea în Consiliul Județean Alba, având 19 mandate din 33, în urma scrutinului din vară, în vreme ce PSD a obținut nouă mandate, ALDE – trei mandate, iar PMP – două mandate.

La alegerile locale, PNL a fost votat de 84.170 de alegători, adică 53,13%, PSD a obținut 41.398 de voturi, ceea ce înseamnă 26,13%, ALDE – 10.512 de voturi, adică 6,63%, iar PMP – 10.170 de voturi, respectiv 6,24%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea