Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

DUMINICĂ: Spectacolul ”Tatăl Fantomă”, pe aleea din fața Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia. Grupul de teatru Skepsis încheie stagiunea de vară 2016

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

tatal fantomaProgramul de spectacole în aer liber din cadrul proiectului ”Stagiunea cu Skepsis 2016” . Duminică, 21 august, ora 19.00, în faţa Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, compania de teatru Skepsis vă invită la spectacolul Tatăl-Fantomă – un spectacol în genul Comedia dell Arte, un gen de teatru dezvoltat în perioada Renaşterii italiene care s-a răspîndit rapid în Europa în secolele XVI – XVIII, marcând totodată renaşterea teatrului ca artă.

Spectacolul este caracterizat prin jocul plin de fantezie şi imaginatie, ritmul alert, aspectele interactive şi personajele tipologizate, caricaturale prin care se satirizau clasele si categoriile sociale ale vremii.

Pantalone, bătrânul lacom şi zgârcit, vrea să-şi mărite fata, pe Isabella, cu un alt negustor avut, la fel de bătrân ca şi el. Isabella este însă îndrăgostită de Lelio, eternul amorez. Ajutaţi de Arlechino, servitorul vesel şi bun la toate, cei doi vor încerca să lupte pentru a desface o afacere ca şi făcută. Rămâne de văzut dacă vor reuşi sau nu…

”Vă invităm aşadar să petreceţi o seară cu Skepsis în grădina lui Pantalone, în lumea Comediei dell Arte, cel mai bun loc în care putem sărbători finalul seriei de spectacole de vară din acest an”, transmit organizatorii.

Spectacolul este prezentat în cadrul programului de spectacole în aer liber inclus în proiectul Stagiunea cu Skepsis 2016. Acest proiect este desfăşurat în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2016, fiind un proiect de tineret şi bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului  şi de a participa activ la dezvoltarea vieţii  socioculturale a comunităţii. Prin acest proiect Asociaţia Grupul Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian o serie de spectacole de teatru şi divertisment. Stagiunea cu Skepsis include spectacole de sală dar şi un program de vară în care se prezentă publicului, gratuit, în aer liber, o serie de spectacole atractive.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată Un agresor deosebit de periculos, care a violat o femeie în camra unui hotel din Alba Iulia, a fost trimis din nou în judecată. Incidentul a avut loc în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2024. Bărbatul a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea