Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Duminică: “Sărbătoarea salcâmului” la Ceru Băcăinţi – a VII-a ediție

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Duminică, 26 mai, va avea loc la Ceru Băcăinți ,,Sărbătoarea salcâmului”, o manifestare tradițională aflată anul acesta la cea de-a VII-a ediție, organizată de Consiliul Local și primăria Primăria Ceru Băcăinți, în parteneriat cu Consiliul Județean și Prefectura Alba.
Potrivit primarului comunei, Remus Giurgiu, serbarea a fost organizată în avans față de alți ani (luna iunie), având în vedere că datorită vremii cu aspect de vară salcâmii se află deja în prezent în ultima fază de înflorire. Edilul comunei a ținut să precizeze că pe lângă manifestările cultural- artistice organizate în fiecare an cu ocazia sărbătorii salcâmului s-a creat și un moment de suflet și anume acela al întâlnirii fiilor satului veniți de pretutindeni.

Programul manifestărilor va începe duminică la oră 10.00, cu participarea la Sfânta Liturghie ce va avea loc la Biserică Sfântul Gheorghe, iar între orele 13.30-14.00, participanții pot vizita expoziția etnografică organizată la muzeul din localitate. La ora 14.00 va avea loc la Căminul Cultural deschiderea oficială a evenimentului, în cadrul căruia se vor adresă celor prezenți oficialități locale și județene invitate la tradiționala sărbătoare. Spectacolul artistic va începe la ora 14.00, cu un atractiv și variat program în care își vor da concursul: Ansamblul folcloric ,,Vințana” al Căminului Cultural Vințu de Jos, Ansamblul Artistic ,,Balomireana” din Balomir, Ansamblul folcloric ,,Germisara” din Geoagiu, formația ,,Plăișorul” din Saliștea, taraful Căminului Cultural Ceru Băcăinți condus de prof. Gheorghe Albu, Ansamblul Căminului Cultural Ceru Băcăinti împreună ci interpretă Sorina Matei din Șibot.
,,La ceas de seară ne-am propus să organizăm la căminul cultural un ,,Bal al salcâmului” la care să ia parte oricine, indiferent de vârstă, să arătăm că buna dispoziție se află la ea acasă și anul acesta” a dorit să precizeze edilul șef al comunei. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Poliţiştii din Alba, la datorie de Floriile ortodoxe: Măsuri suplimentare și recomandări pentru siguranța cetățenilor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Poliţiştii din Alba, la datorie de Floriile ortodoxe: Măsuri suplimentare și recomandări pentru siguranța cetățenilor Inspectoratul de Poliție Județean Alba a luat măsurile necesare pentru prevenirea evenimentelor negative și desfășurarea în liniște a manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Floriilor Ortodoxe. Vor fi suplimentate efectivele de siguranță publică și va fi asigurată prezența echipajelor de poliție rutieră […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea