Rămâi conectat

Curier Județean

DUMINICĂ: Blăjenii sărbătoresc „Bogăţiile Toamnei”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cea de-a XII-a ediţie a sărbătorii „Bogăţiile Toamnei” se va desfăşura duminică, 23 septembrie, la Blaj. Manifestarea va începe la ora 10.00 şi se va ţine în Piaţa Mare Agroalimentară din localitate. Organizatorii îi aşteaptă  pe producătorii agricoli din zona municipiului Blaj să îşi expună cele mai reprezentative produse din recolta anului 2012 pe standurile ce vor fi amenajate special pentru această ocazie.

Manifestarea organizată de Primăria şi Consiliul Local Blaj are în program şi un bogat program de muzică populară care va începe imediat după premierea celor mai reuşite standuri de prezentare. Jurizarea va ţine cont atât de expoziţia propriu-zisă a fiecărui agricultor, cât şi de frecvenţa cu care îşi comercializează produsele la pieţele din Blaj sau de suprafaţa cultivată. Nu vor lipsi nici în acest an tradiţionalele degustări de must sau vin şi prezentarea obiceiului popular al tescuitului strgurilor, realizat de feciori din Tiur îmbrăcaţi în straie populare. Pe scena amplasată în aer liber vor urca, printre alţii, grupul folcloric „Doina Blajului”, cu soliştii Reta Rus, Mihai Petreuş, Ina Todoran, grupul folcloric „Obârşia”, Dorin Pintea, Nicu Stângaciu, Adina Popa, Denisa Balu şi Ioan Dancu. În concurs s-au înscris 44 de producători agricoli din Blaj şi din localităţile învecinate.

„Ne-am făcut din acest eveniment o datorie, aceea de a recompensa trudă agricultorilor care ne oferă de-a lungul anului produse ecologice la preţuri bune. În plus, e o ultimă ocazie pentru gospodine de a-şi face provizii pentru sezonul rece. Nu în ultimul rând, dorim să oferim blăjenilor un eveniment popular prietenos, ultimul în aer liber din acest an”, a declarat primarul Blajului, Gheorghe Rotar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea