Ziarul Unirea
 

Duminică, 2 septembrie – ,,Ziua grădinarului”, la Leorinț. Expoziții cu produse din grădinile gospodarilor și spectacol folcloric

Și în acest an, Consiliul Local și Primăria din Rădești, organizează o nouă ediție ”Ziua grădinarului”, la Leorinț, sărbătoare ce se va desfășura duminică, 2 septembrie 2018.

Potrivit viceprimarului localității, ing. Nicolae Bucur, manifestarea va debuta începând cu ora 14.00 printr-o paradă a grădinarilor și a ansamblurilor invitate, după care va avea loc deschiderea oficială a ,,Zilei Grădinarului”, urmată de un spectacol folcloric organizat de Primaria Rădești.

Potrivit edilului, locația desfășurării evenimentului este în același  spațiu  folosit și în edițiile precedente, și anume, la intrarea în Leorinț ( stadionul ,,Național”), locul folosit de gospodarii satelor, pentru prezentarea expozițiilor cu cele mai deosebite produse din propriile grădini, precum și pentru desfășurarea spectocolului folcloric.

Pe acordurile ansamblurilor și formațiilor invitate pentru a-și demonstra măestria cântecului și virtuozitatea dansalui,  participanții la această frumoasă sărbătoare vor avea ocazia să admire frumoasele costume populare, să servească din bucatele specifice locului, cu precădere a gulașului și nu în ultimul rând să guste (gratuit) din zacusca special pregătita pentru această zi deosebită.

,,Îi nvităm pe toți cei care sunt iubitori de spectacol în aer liber să vină alături de noi la această frumoasă și tradițională sărbătoare, pentru a se bucura de minunatele concerte folclorice, de dansurile specifice și de a gusta din minunatele preparate a celor mai destoinici grădinari din zona Transilvaniei”, ne-a declarat viceprimarul. Seara se va încheia ca în fiecare an, cu un foc de tabără.

(C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...