Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Duminică, 17 august: testări pentru arbitrii şi observatorii din judeţ

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Arbitri03Duminică, 17 august, Comisia Judeţeană de Arbitri Alba va organiza probele fizice (stadion „Cetate” din Alba Iulia) şi teoretice (Amfiteatrul A9 din incinta Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia). Deşi, iniţial, probele au fost programate pentru duminică, 10 august 2014, în urma amânării începutului de campionat din Liga a IV-a cu o săptămână s-a decis o nouă dată. Odată cu debutul noului sezon din „fotbalul amator”, arbitrii sunt nevoiţi să promoveze probele fizice şi teoretice, pentru a putea conduce partidele din fotbalul judeţean. Vă prezentăm mai jos în ce constă cele două probe, precum şi programul cursului:

*Proba fizică:

Arbitrii au fost defalcaţi în cinci grupe, având ca şi criteriu principal vârsta. Proba fizică va avea loc pe stadionul „Cetate” din Alba Iulia, fiind programată la ora 8.00. ceastă probă a fost împărţită în două secţiuni: proba de viteză: 6 probe x 40 de metri; proba de rezistenţă (testul COOPER): minim 2700 de metri în 12 minute.

*Proba teoretică:

Proba teoretică se va ţine începând cu ora 11:00. Observatorii vor fi primii care vor intra în „febra” examenului. Aceştia vor susţine o lucrare cu 20 de întrebări, având ca bibliografie „Legile jocului” şi „ROAF”.  Faţă de anii trecuţi, observatorii vor avea parte de o premieră. Spre deosebire de testele teoretice precedente, în acest an se vor constitui două loturi de observatori: lotul „Ligii a IV-a” şi lotul „Ligii a V-a”, acestea fiind constituite în urma rezultatelor obţinute la examen. O oră mai târziu, arbitri vor susţine testarea teoretică, iar aceasta constă  într-un test de 10 întrebări, având ca bibliografie „Legile jocului” şi „ROAF”, în urma cărora trebuie să obţină minim nota 7.

De la ora 13.00, va începe cursul pentru arbitri şi observatori, în cadrul căruia vor fi susţinute teme, având ca lectori arbitri şi arbitri asistenţi, din lotul Ligii 1, invitaţi pentru curs. De asemenea, arbitrilor şi observatorilor le vor fi prezentate ultimele modificări şi instrucţiuni ale regulamentelor în vigoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea