Rămâi conectat

Curier Județean

DSVSA Alba: Amenzi de 9.600 de lei și 10 avertismente aplicate, după controale la unități de tranșare, depozitare și vânzare a cărnii congelate de ungulate domestice și păsări. Nereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada  11-26 aprilie 2018, inspectorii din cadrul D.S.V.S.A. Alba au controlat operatori din sectorul alimentar care desfășoară activități de tranșare, reambalare, depozitare și vânzare cu amănuntul a cărnii congelate provenite de la ungulate domestice (bovina, porc) si păsări.

Scopul acestei acţiunii a fost de verificare a cerintelor specifice de igienă și siguranță a alimentelor referitoare la producerea, depozitarea și comercializarea cărnii congelate provenite de la ungulate domestice și păsări.

La nivelul D.S.V.S.A. Alba au fost constituite echipe de inspectori care au verificat:  4  unități de tranșare, 8 unități de depozitare și 21 unități de vânzare cu amănuntul a cărnii congelate de ungulate domestice/pasăre.

În urma controalelor efectuate s-au constatat neconformităţi cu privire la etichetarea produselor congelate fără respectarea cerintelor legale, încălcarea normelor sanitar veterinare privind demonstrarea trasabilității produselor, spații de depozitare neigienizate, depășirea capacității de depozitare a spațiilor frigorifice și monitorizarea incompletă a temperaturii.

Pentru deficienţele constate în timpul controalelor au fost aplicate operatorilor alimentari, un număr de 3 sancţiuni contravenţionale conf. H.G. nr. 984/2005, cu modificarile și completarile ulterioare în valoare  de 9.600 lei şi 10 avertismente, conf. O.G. nr. 2/2001.

foto: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

DEFINITIVAT 2024, în Alba: 138 de candidați susțin miercuri, 24 iulie, proba scrisă a examenului. Primele rezultate, afișate pe 30 iulie

Ziarul Unirea

Publicat

în

DEFINITIVAT 2024, în Alba: 138 de candidați susțin miercuri, 24 iulie, proba scrisă a examenului. Primele rezultate, afișate pe 30 iulie Proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2024, se va desfășura miercuri, 24 iulie, începând cu ora 9:00, în centrul de examen Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia. Proba se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea