Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

DSVSA a SUSPENDAT activitatea unei firme de catering din Alba Iulia, după depistarea a mai multor  deficiențe GRAVE în igienă și siguranța alimentară

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

DSVSA a SUSPENDAT activitatea unei firme de catering din Alba Iulia, după depistarea a mai multor  deficiențe GRAVE în igienă și siguranța alimentară

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba a emis joi, 3 august, o ordonanță de suspendare temporară a activității în cazul unei unități de tip catering din Alba Iulia la care s-au depistat deficiențe grave în ceea ce privește respectarea normelor de igienă și siguranță alimentară.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Medicii veterinari din cadrul DSVSA Alba, împreună cu inspectori ai DSP Alba, au efectuat un control amănunțit la această unitate în urma căruia a fost emisă ordonanța de suspendare a activității, până la remedierea tuturor deficiențelor constatate. De asemenea, inspectorii DSVSA Alba au aplicat o amendă contravențională în valoare de 25.000 de lei.

Printre principalele nereguli constatate se numără nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor și a ustensilelor de lucru folosite. De asemenea, s-a constatat că unitatea nu asigura menținerea timp de 48 de ore a probelor alimentare, conform normelor de siguranță a alimentelor.

În timpul inspecției, inspectorii au observat că pereții și tavanul erau acoperiți de mucegai, iar produsele alimentare erau depozitate în contact direct cu pavimentul. De asemenea, existau probleme grave de igrasie și infiltrații de apă prin pereți, iar blocul alimentar nu era igienizat corespunzător.

Aceste deficiențe grave în ceea ce privește igiena și siguranța alimentară reprezintă un pericol major pentru sănătatea consumatorilor. Prin urmare, suspendarea temporară a activității este justificată și necesară pentru remedierea acestor probleme.
Este obligatoriu ca toate unitățile din domeniul alimentar să respecte cu strictețe normele de igienă și siguranță alimentară, deoarece acestea au un impact direct asupra sănătății publice. Consumatorii trebuie să fie protejați și să aibă încredere în produsele alimentare pe care le consumă.

DSVSA Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea