Rămâi conectat

Politică Administrație

DSP Alba va accesa, alături de Fundaţia Romtens, finanţare europeană pentru supra-specializarea angajaţilor săi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

DSP Alba va accesa, alături de Fundaţia Romtens, finanţare europeană pentru supra-specializarea angajaţilor săi

Fundaţia Romtens București a fost selectată (cu 100 de puncte) de Direcția de Sănătate Publică Alba pentru încheierea unui acord de parteneriat, în vederea depunerii unei cereri de finanţare pe Programul Operaţional Capital Uman (POCU), Axa prioritară 4 – ”Incluziunea socială şi combaterea sărăciei” Obiectivul tematic 9: ”Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei şi a oricărei forme de discriminare”

Alexandru Sinea07Prioritatea de investiţii 9.iv: ”Creşterea accesului la servicii accesibile, durabile şi de înaltă calitate, inclusiv asistenţă medicală şi servicii sociale de interes general” Obiectivul specific 4.8: ”Îmbunătăţirea nivelului de competenţe al profesioniştilor din sectorul medical”. Scopul proiectului ce urmează a fi depus îl reprezintă acordarea de sprijin pentru creşterea capacităţii tehnice a personalului implicat în implementarea programelor prioritare de sănătate la nivel naţional şi local (nivel regional şi local) prin furnizarea de programe de formare, participare la schimburi de experienţă/schimburi de bune practici, inclusiv în contextul acţiunilor de cooperare transnaţionale.

Activităţile proiectului se vor desfăşura pe parcursul a 36 de luni. Fundaţia ROMTENS, organizație neguvernamentală, non-profit, a fost înființată în anul 1998 de către un grup de medici. Scopul principal al Fundației ROMTENS este acela de a contribui la ameliorarea stării de sănătate a populației, în special prin creșterea rolului Promovării Sănătății și al Rețelei de Îngrijiri Primare de Sănătate, în cadrul sistemului de îngrijiri medicale. Este recunoscută de Guvernul României ca instituție de utilitate publică.

În ultimii 12 ani, Fundația Romtens a dezvoltat în mod neîntrerupt activități de promovare a sănătății în diferite arii de expertiză: comportamente orientate spre sănătate, comunicare, controlul tutunului, stresul la locul de muncă, sănătatea mentală. Fundația Romtens încurajează continua evoluție și îmbunătățire a eficienței și eficacității serviciilor de sănătate, căutând să implice alte organizații non-guvernamentale și alte instituții în dezvoltarea unor rețele de sănătate publică și promovarea sănătății locale și regionale. Fundația Romtens furnizează servicii de pregătire și formare profesională de înaltă calitate în domenii legate de reglementări în domeniul sănătății publice, management de program, politici, practici și sisteme de sănătate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea