Rămâi conectat

Curier Județean

DSP Alba: Peste 19.000 de persoane, vaccinate împotriva gripei în acest sezon. Medicii de familie mai au 460 de doze, pe care le administrează zilele acestea. Situația cazurilor de IACRS, pneumonii și gripe

Ziarul Unirea

Publicat

în

Medicii de familie din județul Alba mai au 460 de doze de vaccin antigripal, care vor fi administrate în această săptămână. Vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandăm tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite ultimele doze de vaccin disponibile.

Medicii informează că simptomele gripei sunt asemănătoare cu cele ale altor infecții virale respiratorii. Spre deosebire de o răceală obișnuită, gripa este produsă de virusurile gripale și prezintă un risc crescut de complicații și chiar decese, la persoane cu vârsta de peste 65 de ani, cu afecțiuni medicale cronice, precum diabet, boli cardiovasculare, boli respiratorii, obezitate, la copii cu vârste fragede și femei gravide. Pentru a preveni contactul cu virusul gripal se recomandă a se evita persoanele cu simptomatologie gripală, evitarea aglomerațiilor, spălarea și dezinfectarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun.

De asemenea, măsurile de igienă personală, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi în special prin gripă.

În săptămâna 29 ianuarie – 4 februarie, la nivelul județului Alba s-au înregistrat 2.499 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și 384 de pneumonii.

Dintre cele 2.499 de cazuri de IACRS înregistrate, 55 de persoane au necesitat internare, iar dintre cele 384 de cazuri de pneumonii, 95 de pacienți au necesitat internare.

Cele mai multe cazuri de IACRS s-au înregistrat în Alba Iulia (1.021), Sebeș (482) și Blaj (231). Pe grupe de vârstă, cele mai multe cazuri au fost înregistrate la persoane cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani (829).

Din cele 384 de cazuri de pneumonii, cele mai multe au fost înregistrate în Alba Iulia (112), Sebeș (102) și Munții Apuseni (41). Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la pacienți cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani (136 de cazuri)

De asemenea, de la începutul anului 2018, la nivelul județului, au fost confirmate șase cazuri de gripă. Patru la copii sub un an (două cazuri internate) și câte un caz la copii de trei, respectiv patru ani (ambele internate). Cinci cazuri au fost diagnosticate pe test rapid, iar un caz a fost diagnosticat clinic.

”Ne dorim ca în cel mai scurt timp să fie administrate toate dozele de vaccin disponibile în cabinetele medicilor de familie”, transmite DSP Alba, într-un comunicat de presă

Județul Alba a primit peste 19.600 de vaccinuri împotriva gripei, pentru sezonul 2017 – 2018.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea