Rămâi conectat

Actualitate

Drumul Cugir – Barajul Canciu: 25 de kilometri au fost reparaţi. Romsilva face lucrări de întreţinere, înlocuirea podeţelor şi refacerea suprastructurii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Iniţiativa cetăţenească aparţinând cugireanului Valer Nedel susţinută de peste 500 de localnici, privind reabilitarea drumului judeţean (DJ 704) de la Uzina de apă (Râul Mare) până la Barajul Canciu, s-a dovedit un demers cât se poate de util.

La puţin timp după transmiterea petiţiei (semnate de peste 500 de localnici), înaintată către Regia Naţională a Pădurilor – ROMSILVA, Direcţia Silvică Alba, au început lucrările de reparaţii la artera de circulaţie amintită, realizându-se în acest sens intervenţii pe o porţiune de peste 25 de km.

Direcţia Silvică Alba, prin directorul tehnic, ing. Ion Bălaşa, a transmis o scrisoare reprezentantului petenţilor din Cugir făcând unele precizări legate de aspectele prezentate în petiţie: conform unei hotărâri de guvern din anul 2000, drumul auto forestier Râul Mare – Şureanu (de pe raza UAT Cugir) a fost inclus în categoria funcţională a drumurilor judeţene, ca DJ 704, pe întreaga sa lungime (Şibot – Poarta Raiului – Şureanu – Valea Mare – Baraj – Oaşa) şi s-a deschis circulaţiei publice.

Aceasta presupune că în conformitate cu OUG nr. 43/1997, administrarea drumurilor judeţene, inclusiv reparaţia acestora, este în sarcina Consiliului Judeţean Alba. Dar, prin Hotărârea nr. 158/24.05.2017, Consiliul Judeţean Alba a aprobat modificarea traseului şi lungimii DJ 704, rămânând drum judeţean numai pe zona Şibot – Vinerea – Cugir, cu lungimea de 11,750 km (până la Staţia de apă de pe Râul Mare). „În situaţia în care HG 540/2000 se modifică, drumul de la Staţia de apă şi până la Poarta Raiului – Oaşa rămâne ca drum auto forestier, iar Direcţia Silvică Alba are obligaţia reparaţiei şi întreţinerii acestei porţiuni.

În concluzie, Direcţia Silvică Alba, prin Ocolul Silvic Cugir, va realiza în acest an pe porţiunea de drum pe care o gestionează (Staţia de apă – Moviliş) şi Baraj Canciu – Poarta Raiului, lucrări de întreţinere şi reparaţii, constând în curăţarea şanţurilor, înlocuirea podeţelor tubulare distruse, refacerea suprastructurii, pentru a asigura transportul tehnologic şi deplasarea cu autoturisme de teren la proprietăţile limitrofe drumului forestier”, se arată în scrisoarea de răspuns a Direcţiei Silvice Alba.

O acţiune extrem de importantă din partea conducerii silvice Alba primită cu bucurie de sutele de iubitori de turism care circulă cu mijloace auto, fapt pentru care am fost rugaţi să transmitem prin intermediul ziarului „Unirea” conducerii ROMSILVA şi Ocolului Silvic Cugir multe mulţumiri!

Save


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea