Rămâi conectat

Actualitate

Drumarii cer măsuri suplimentare pentru combaterea aruncării gunoaielor în parcări şi în zona drumurilor naţionale: Ce ar trebui să facă echipajele de poliție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Drumarii cer măsuri suplimentare pentru combaterea aruncării gunoaielor în parcări şi în zona drumurilor naţionale: Ce ar trebui să facă echipajele de poliție

Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu”, care reunește angajați ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, solicită colaborarea cu echipajele de poliție și cu reprezentanții gărzilor de mediu din țară pentru combaterea aruncării deșeurilor menajere și a celor provenite din construcții în zona parcărilor și la marginea drumurilor naționale. 

Considerăm că echipajele de poliție, care patrulează pe autostrăzi și/sau pe drumuri naționale, trebuie să ia măsuri pentru combaterea aruncării gunoiului menajer sau molozului în parcări sau la marginea șoselelor. Totodată, cu implicarea și colaborarea echipajelor de poliție poate fi prevenită sau cel puțin limitată vandalizarea mobilierului urban – a meselor, scaunelor, coșurilor de gunoi din spațiile special amenajate pentru pauze de odihnă și masă.

De asemenea, este necesară încheierea unui protocol cu Garda Națională de Mediu și cu structurile teritoriale pentru combaterea faptelor ilicite, care pot afecta mediul, săvârșite de către o parte mică a participanților la trafic. Nu administratorul public trebuie amendat pentru depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor! CNAIR trebuie sprijinit pentru combaterea fenomenului de depozitare a gunoiului și molozului pe domeniul public!

Sprijinul și o bună colaborare cu organele de politie rutieră sunt necesare și pentru depistarea și identificarea societăților sau persoanelor fizice care execută lucrări în zona autostrăzilor/drumurilor naționale, spre exemplu, construcții, subtraversări, amenajări de accese, montarea de panouri publicitare fără acordul administratorului drumului, lucrări care pot periclita siguranța circulației pe aceste sectoare.

Curățenia pe drumurile publice poate fi asigurată doar în urma unei strânse colaborări între CNAIR, Garda Națională de Mediu și Poliția Română. Nicidecum prin sancționarea administratorului drumului public pentru fapte de care nu se face vinovat. Scopul nostru comun este de a avea șosele îngrijire corespunzător, fără gunoaie, iar pentru îndeplinirea sa este necesară implicarea celor trei instituții ale statului.

Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger

Ioana Neag

Publicat

în

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger Primăvara se lasă așteptată, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Se anunță ploi, vânt, vreme extrem de rece pentru această perioadă, ger și ninsori la altitudini mai mari de 1.500 de metri. Specialiștii de la Administrația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea