Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Drifturi cu un BMW într-un sens giratoriu din Alba Iulia: Șoferul a încercat fără succes să-și recapete permisul în instanță

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Drifturi cu un BMW într-un sens giratoriu din Alba Iulia: Șoferul a încercat fără succes să-și recapete permisul în instanță

Un bărbat din Alba a contestat procesul verbal prin care a rămas fără carnet de conducere, însă magistrații au respins plângerea ca neîntemeiată.

Decizia a fost pronunțată în data de 24 martie, iar motivarea fost făcută publică pe portalul just.ro.

În motivarea plângerii contravenționale, petentul a arătat că la data de 03.12.2022, în jurul orei 18:00, în localitatea Alba Iulia, conducea autoturismul BMW, pe strada Toporașilor, în sensul giratoriu intersectat cu Bulevardul Revoluției, pentru a ajunge pe direcția înainte. Odată ajuns la intersecție, în sensul giratoriu unde sunt două benzi de încadrare, în paralel cu petentul se afla o autospecială de poliție.

După ce a acordat prioritate celor ce aveau acest drept, petentul a plecat pentru a ajunge pe traseul menționat anterior. După câțiva zeci de metri, petentul a observat semnalele autospecialei de poliție, fiind în funcțiune doar cele luminoase. În acel moment, petentul a oprit voluntar autoturismul, pe partea dreaptă a sensului de deplasare (strada Toporașilor), iar la autoturism s-a prezentat agentul de poliție care i-a solicitat documentele personale și cele ale autoturismului.

După scurt timp, acesta a motivat oprirea sa prin faptul că petentul ar fi avut un comportament agresiv în trafic, fiind luată împotriva sa măsura principală a sancțiunii contravenționale cu amendă în valoare de 580 lei și măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile. Petentul a menționat că toate aspectele menționate au fost surprinse pe filmarea video începând cu secunda 13 până la secunda 17.

Motivarea instanței

În fapt, prin procesul verbal din 03.12.2022 petentului i-a fost aplicată sancțiunea amenzii în cuantum de 580 lei şi sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile, reținându-se că la data de 03.12.2022, ora 18:00, a condus auto marca BMW, a adoptat un comportament agresiv în sensul giratoriu de la intersecția Bd. Revoluției 1989 – str. Toporașilor, prin aceea că a accelerat și a făcut derapaje controlate.

Instanța are în vedere și faptul că cele consemnate în cuprinsul procesului verbal contestat sunt în deplină concordanță și cu aspectele reținute în Raportul agentului constatator, cât și cu aspectele surprinse pe înregistrarea body-cam, petentul recunoscând încălcarea legii deoarece se grăbea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea