Rămâi conectat

Ştirea zilei

Drept la replică| Acuzații grave la adresa unui șef de birou din Poliția Locală Alba Iulia: „Nimeni nu e mai presus de lege”

Publicat

în

Drept la replică| Acuzații grave la adresa unui șef de birou din Poliția Locală Alba Iulia: „Nimeni nu e mai presus de lege”

Chiar dacă ocup o funcție publică de conducere șef birou Circulația pe drumurile publice în cadrul Direcției Poliția Locală Alba Iulia a Primăriei municipiului Alba Iulia, apreciez interesul unor personaje ( om de afaceri și fosta mea soție ) asupra persoanei mele, a funcției mele și asupra domiciliului meu.

Atribuțiile mele din Fișa Postului a acestei funcții publice de conducere sunt specifice din acte normative existente și la acest moment, aplicate conform prevederilor legale.

Referitor la strada Dacilor din municipiul Alba Iulia, există numeroase sesizări cu privire la blocarea circulației rutiere pe această cale publică de circulație și evident, blocarea accesului pietonal pe lungimea trotuarului existent, adică pietonul obligat să circule pe partea carosabilă unde prioritate de trecere-circulație există pentru autovehicule.

Electrica Furnizare Discount

S-au luat măsurile legale de sancționare contravențională atât de către polițiști locali cât și de către polițiști rutieri. Și se vor lua în continuare aceste măsuri pentru aplicarea prevederilor legale la fiecare contravenție constatată . Pentru că legea e lege. Și legea nu e făcută de mine personal, nici aplicată de mine personal. Și nimeni nu e mai presus de lege.

Un grup de 55 cetățeni a sesizat pe parcursul anilor 2020-2021 Primăria municipiului Alba Iulia despre situația străzii Dacilor în zona cu acest atelier auto electro-service. Răspunsul administrației publice locale e atașat în prima fotografie mai jos.

În următoarele 2 fotografii regăsim situații clare și evidente ale blocării circulației publice pe strada Dacilor din municipiul Alba Iulia. În ultima fotografie regăsim doar o dovadă clară a supravegherii ilegale a domiciliului meu in ultimii 4 ani de către acest om de afaceri ( la solicitarea fostei mele soții ) .

Citește și: Proprietarul unui service auto din Alba Iulia face acuzații grave la adresa unui șef de birou din Poliția Locală

Referitor la infracțiunile , cercetarea penală și mai multe dosare penale cu o corelare asupra funcției mele publice de conducere în Poliția Locală, acestea nu au legătură cu serviciul.

La fel și în cazul Șefului Biroului Ordine și Liniște Publică din cadrul Poliției Locale Alba Iulia, chiar cu acord de recunoaștere a vinovăției de comitere infracțiuni de către acest șef birou, acestea nu au legătură cu serviciul.

Drept urmare, instituția angajatoare nu a efectuat niciodată cercetare administrativă asupra noastră sau sesizată Comisia de disciplină nici asupra mea, nici asupra Șefului Biroului Ordine și Liniște Publică, nici asupra fostului director al instituției noastre.

Referitor la reorganizare, la funcția mea publică de conducere cu data de 01 Ianuarie 2021 informez pe acest om de afaceri care comunică online direct cu un viceprimar municipiul Alba Iulia că am primit ofertă de funcție publică superioară celei existente acum.

Și referitor la cele 33 sesizări adresate instituției noastre asupra persoanei/funcției publice pe care o ocup, repet, nu am fost niciodată cercetat disciplinar, administrativ, sau în Comisie de disciplină. Sunt derizorii acele 33 petiții, la fel ca și afirmațiile privind împrumuturi sume de bani sau autoturisme.

Și acele indicatoare rutiere furate de pe strada Dacilor la nici 2 ore după ce au fost montate, vor fi remontate. Din nou. Pentru că așa e legal. Și voi dispune eu personal luarea măsurilor legale de sancționare contravențională pe strada Dacilor când cetățenii vor sesiza din nou.Sau pe orice altă stradă din municipiul Alba Iulia. De ce ? Pentru că așa e legal ! Și dețin aceste atribuții legal !

Eu am învățat că sancționarea contravențională are ca scop de a preveni și a educa. Chiar dacă unii învață mai greu și pe o perioadă mai mare de timp, vă asigur că vor învăța să respecte prevederile legale. De ce ?

Pentru că nimeni nu e mai presus de lege.

Vă mulțumesc,
Rece Valeriu-Marius
Șef Birou Circulația pe drumurile publice Direcția Poliția Locală Alba Iulia
16 decembrie 2021

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Noile PREȚURI PLAFONATE, la energie și gaze: Cât vor plăti românii pentru un kilowat de la 1 februarie. Anunțul premierului

Publicat

în

VIDEO| Noile PREȚURI PLAFONATE, la energie și gaze: Cât vor plăti românii pentru un kilowat de la 1 februarie. Anunțul premierului

În cursul seri de luni, 17 ianuarie, primul ministru Nicolae Ciucă a anunțat noile prețuri plafonate în energie care se vor aplica de la 1 februarie.

„Am reușit să ajungem la un acord, plafon la energia electrică de la 1 leu la 0,8 lei per kilowat, iar consumul crește de la 200 kilowați la 500 de kilowați. Va însemna că la consumatori se va cere 0,68 lei per kilowat.

Electrica Furnizare Discount

La gaz plafonul va scădea de la 0,37 la 0, 31, iar consumul va crește de la 1000 la 1500 kilowați. Plafonarea va fi de la 1 februarie”, a spus premierul.

Sursa: stiripesurse.ro

 

 

Citește mai mult

Ştirea zilei

Utilaj modern pentru întreținerea spațiilor verzi din Blaj: Licitația de peste 230.000 de lei pentru achiziționarea unei autostropitoare, lansată în SEAP

Publicat

în

Utilaj modern pentru întreținerea spațiilor verzi din Blaj: Licitația de peste 230.000 de lei pentru achiziționarea unei autostropitoare, lansată în SEAP

Primăria Municipiului Blaj a început demersurile pentru achiziționarea unei noi autostropitoare pentru întreținerea spațiilor verzi.

Primăria a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziția unei autostropitoare pentru spațiile verzi din oraș.

Valoarea totală estimată a investiției este de 232.000 de lei, fără TVA.

Electrica Furnizare Discount

În perioada 2018-2020 au fost achiziționate: un buldoexcavator și un utilaj multifuncțional pentru spălat străzi, trotuare, autobasculantă Ford, automaturatoare Scarab, automaturatoare Green Machines, maturatoarea Comae, 2 remorci, tractor multifuncțional, tractor pt salubritate.

Primaria Municipiului Blaj Serviciul Public de Gospodărie Comunala dorește achiziționarea a unei Autostropitoare spatii verzi pentru a facilita irigarea spatiilor verzi aflate in sensurile giratorii, a jardinierelor așezata in suporți pe marginea șoselelor, a ghivecelor de flori montate pe suporți la inaltime, pentru întreținerea sanatatii plantelor, arbuștilor si imbunatatirea calitatii mediului urban si revitalizarea estetica a Municipiului Blaj.

Automăturatoarea trotuare trebuie să fie acoperită de garanție pentru cel puțin 4 ani pentru autoșasiu și minim un an de la data livrării pentru suprastructură, care nu va implică cheltuieli suplimentare din partea beneficiarului cu excepția consumabilelor, manoperei, pieselor și materialelor aferente reviziilor.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Simulare BACALAUREAT și EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Când au loc PROBELE pentru candidați. CALENDAR

Publicat

în

Simulare BACALAUREAT și EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Când au loc PROBELE pentru candidați. CALENDAR

Simulările pentru examenul de Bacalaureat 2022 au loc în perioada 28-31 martie, iar cele pentru Evaluarea Națională între 4-6 aprilie, potrivit surselor din ministerul Educației. Rezultatele vor fi afișate pe 14 aprilie pentru ambele simulări.

 • Până la publicarea în Monitorul Oficial a ordinului de ministru cu actualul calendar pentru simulările examenelor naționale, datele de mai jos pot suferi modificări.

Calendarul simulărilor pentru BAC 2022:

 • 28 martie 2022 – Simulare proba E a) – Limba și literatura română;
 • 29 martie 2022 – Simulare proba E c) – Matematică sau Istorie;
 • 30 martie 2022 – Simulare proba E d) – disciplina la alegere a profilului și specializării
 • 31 martie 2022 – Simulare proba E b) – Limba și literatura maternă;
 • 14 aprilie – afișarea rezultatelor

Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Națională 2022, pentru elevii de clasa a VIII-a

Electrica Furnizare Discount
 • 4 aprilie 2022 – Simulare proba Limba şi literatura română
 • 5 aprilie 2022 – Simulare proba Matematică;
 • 6 aprilie 2022 – Simulare proba Limba maternă;
 • 14 aprilie 2022 – afișarea rezultatelor

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Simulările pentru examenele de BAC și Evaluare Națională se vor susține cu prezența fizică. În 2021 au fost reluate simulările, după ce în 2020 nu au fost susținute din cauza pandemiei.

Calendarul primei sesiuni de BAC 2022 (iunie – iulie 2022)

 • 23 – 27 mai 2022 Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
 • 27 mai 2022 Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
 • 6 – 8 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
 • 8 – 9 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
 • 9 – 10 iunie 2022 Evaluarea competențelor digitale — proba D
 • 13 – 15 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

 • 20 iunie 2022 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
 • 21 iunie 2022 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
 • 22 iunie 2022 Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă
 • 23 iunie 2022 Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
 • 27 iunie 2022 Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
 • 28 – 30 iunie 2022: Rezolvarea contestațiilor
 • 1 iulie 2022: Afișarea rezultatelor finale

Calendarul probelor și rezultatelor de la Evaluarea Națională 2022

 • 30 mai – 3 iunie 2022: Înscrierea la evaluarea națională
 • 3 iunie 2022: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
 • 14 iunie 2022: Limba și literatura română — probă scrisă
 • 16 iunie 2022: Matematica — probă scrisă
 • 17 iunie 2022: Limba și literatura maternă — probă scrisă
 • 23 iunie 2022 (până la ora 14,00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
 • 23 iunie 2022 (ora 16:00 – ora 19:00): Depunerea contestațiilor
 • 24 iunie 2022 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor
 • 24 iunie – 29 iunie 2022: Soluționarea contestațiilor
 • 30 iunie 2022: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare