Rămâi conectat

Politică Administrație

Dragnea și PSD încearcă să pună botniță românilor!, susține deputatul PNL de Alba Dan Simedru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vineri, într-o conferință de presă organizată la Alba Iulia, deputatul liberal Dan Simedru a crtitcat dur Legea “defăimării” inițiată de liderul PSD Liviu Dragnea, exprimându-și totodată speranța ca opoziția pe care o va face PNL și societatea civilă la proiectul de lege să împiedice adoptarea sa de către Parlament.

Dan SimedruDeputatul susține că prin acest proiect de lege PSD încearcă “să pună botniță românilor”, să interzică practic dreptul constituțional la libera exprimare a cetățeanului, ba chiar să “blocheze Facebook-ul”. Simedru a amintit că acest drept a fost câștigat cu prețul multor vieți la Revoluția din 1989, iar orice tentativă de cenzurare a libertății reprezintă un grav atentat la democrație.

Liberalul a vorbit despre neregulile pe care le-a semnalat cu privire la acest proeict de lege, cât și despre motivele care ar sta în spatele inițiativei președintelui PSD – Liviu Dragnea.

“Un proiect de asemenea importanță nu a fost supus dezbaterii publice. Inițiatorul ei este artizanul Ordonanței 55, cunoscută opiniei publice ca “ordonanța traseiștilor”, precum și a “Legii descentralizării” declarată neconstituțională de CCR.

Știți despre lupta mea cu Dragnea, care a refuzat categoric să ia în considerare municipiul Alba Iulia pentru capitală regională. Pentru el a fost Brașovul și punct. Și știți cât de important este, în eventualitatea regionalizării, pentru Alba Iulia să obțină acest statut.

Vă reamintesc și despre data de 30 noiembrie 2014, când după votul de la alegerile prezidențiale, PSD a blocat votul românilor din străinătate, ceea ce a revoltat Diaspora și o bună parte din România conștientă.

Acum, Dragnea și PSD încearcă să blocheze Facebook-ul. În 30 noiembrie 2014 același Dragnea declara și citez: <<Eu am explicat ca Facebook-ul este o retea de socializare americana, dar pe care au folosit-o romanii si s-au socializat pe Facebook si s-au hotarat sa voteze impotriva noastra>>. Iată de ce președintele PSD încearcă să pună botniță romnilor.

Sper însă să nu se întâmple asta. PNL împreună cu dumneavoastră să facem opoziție să nu fie adoptată legea”, a declarat deputatul de Alba – Dan Simedru. (PB)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea