Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Două femei din Alba, „țepuite” cu zeci de mii de euro prin metoda „accidentul”: Recomandări de la polițiști

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Două femei din Alba, „țepuite” cu zeci de mii de euro prin metoda „accidentul”: Recomandări de la polițiști

Atenție, stimați cetățeni! Noi fapte de înșelăciune prin metoda „accidentul” au fost înregistrate la Alba Iulia și Aiud. Inspectoratul de poliție Județean Alba readuce în atenție recomandările pentru prevenirea acestui tip de înșelăciune.

În după amiaza zilei de 18 iunie 2023, la Poliția Municipiului Alba Iulia și la Poliția Municipiului Aiud au fost semnalate două fapte de înșelăciune, prin metoda „accidentul”.

O femeie de 70 de ani, din Alba Iulia și una de 75 de ani, din municipiul Aiud, au fost sunate, pe telefonul fix, de către persoane care le-au spus că fiicele lor au fost victime ale unor accidente rutiere și, atribuindu-și calități false, le-au solicitat importante sume de bani, condiționând acordarea îngrijirilor medicale de plata acestora.

La ușile celor două femei s-a prezentat un individ care a intrat în posesia sumei de 15.000 de euro, în cazul femeii din Alba Iulia respectiv 10.000 de lei și 50 de grame de bijuterii din aur, în cazul femeii din Aiud.

Polițiștii fac cercetări pentru identificarea autorilor celor două fapte de înșelăciune și recuperarea prejudiciilor.

Atragem din nou atenția cetățenilor că atunci când primesc un telefon sau sunt abordați de persoane necunoscute care-și atribuie diferite calități, să se asigure cu privire la informațiile primite. Persoanele care doresc să vă înșele sunt actori foarte buni, care posedă un simț natural în a identifica victimele și care știu cum să manipuleze pentru a-și atinge scopul!

Pentru a evita să deveniți victime ale escrocilor, polițiștii vă recomandă să manifestați prudență în cazul în care primiți un astfel de telefon și să nu dați curs respectivei solicitări, în ciuda reacției emoționale de moment.

Nu trimiteți și nu dați bani unor persoane necunoscute, în speranța că îi veți ajuta pe cei dragi și nu dați crezare imediat unor „povești” anunțate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială ci sunați la poliție, pe numărul de urgență 112 sau agresați-vă, imediat, celei mai apropiate unității de poliție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea