Dorin Nistor: Municipiul Sebeș trebuie să acceseze fonduri europene. Investițiile nu se pot realiza doar din bugetul propriu

Bugetul municipiului Sebeș, în cuantum de 13 milioane de euro pe an, dintre care două milioane pentru investiții, este insuficient pentru dezvoltare, iar accesarea fondurilor europene este necesară, susține consilierul local Dorin Nistor.

Nistor01”Din păcate, în 2007-2013, nu s-a acordat atenția care trebuie și aparatul primăriei nu a venit cu proiecte care să le depună și să le câștige. De ce? Nu știu, trebuie să vă răspundă ei… e drept, nu e ușor. Presupune stres, presupune nervi, presupune control și asumarea unor responsabilități suplimentare. Pentru că dacă pe un proiect vine doar Curtea de Conturi și ne verifică, pe un proiect cu finanțare europeană vin mai mulți. Lucrurile sunt mai complexe și presupun o muncă în plus. Comoditatea unora a stat la baza nedepunerii unor astfel de proiecte. Am auzit de multe ori replica, nu are rost pentru că acestea se dau doar la unii… ne e adevărat. Vreau să văd câte ai depus și care sunt elementele care au determinat respingerea lor”, a afirmat Dorin Nistor, miercuri, la radio Unirea FM.

Dorin Nistor a afirmat că suportul unui proiect cu finanțare europeană este partea tehnică care trebuie realizată de aparatul primăriei.

Consilierul local a vorbit și despre o eventuală finanțare a parcului Arini. ”Dacă am vrea, acolo s-ar finanța mobilier, plantare de arbori, zonă de agrement, patinoar artificial pentru perioada iernii. Noi trebuie să ne facem bine temele, să facem proiectul tehnic, studiul de fezabilitate, să știm ce sume cerem, să ni le argumentăm, să avem rezolvată proprietatea sau administrarea terenului, toate acestea le punem într-un proiect și facem o cerere de finanțare. Dacă nu suntem în stare să facem cererea, poate să vină cineva și să ne ajute”, a mai afirmat Nistor.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

2 Comentarii

Status-Quo 21 ianuarie 2016 at 13:41

Cred ca e o doza de incorectitutine la Nistor.

Daca-mi aduc aminte bine ai fost al doilea in 2012. Din cate stiu puteai foarte bine ramane viceprimar. Din calitatea de viceprimar puteai sau nu sa te ocupi de absorbtia de fonduri europene daca adormitul din fruntea institutiei n-o facea?

Nu era mai bine asa decat sa te trimita Hava in postul caldut, la conservat? Am pierdut 4 ani de ”absorbit”. Acum vii si ne spui ca in 2012-2016 nu s-au absorbit fonduri plus aluzii ca tu ai fi stiut cum s-o faci. Pai mai Nistore daca te doare sufletul atat de tare de Sebes de ce nu ai ramas viceprimar sa pui umarul la corectarea situatiei?

Sebesul balteste!

Iar Dancila e intr-o barca, pe lac, pe jumatate adormit si mai si șade cu fundul pe un sac cu bani. Acu vin alegerile. O sa se trezeasca intr-un sfarsit si o sa ne recite din nou despre ”deceniile de realizari marete” si, mai ales, despre proiectele care ne stau in fata.

***

Unirea – intrebare:
de ce nu recomandati (ferm) celor care sunt subiecti la articole de genul astuia sa vina si sa raspunda in continuare – pe forum – unor intrebari de la cititori? Ce facem aici? Jucam tenis la perete?

Djokovic 21 ianuarie 2016 at 14:30

Joaca bambilici daca nu-ti convine.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...