Rămâi conectat

Ştirea zilei

Dorin Nistor, candidatul ARD pe colegiul Alba Iulia: „A trecut vremea parlamentarilor pe care-i interesează Alba Iulia doar o dată la patru ani!”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dorin Nistor, candidatul ARD pe colegiul Alba Iulia: „A trecut vremea parlamentarilor pe care-i interesează Alba Iulia doar o dată la patru ani!” 

O dată la patru ani. Acesta este ciclul prin care unii parlamentari de Alba apar în peisaj. Scurt, pentru o lună, apar în Loganuri nespălate şi încep să plângă ţărişoara. Lacrimile de crocodil li se înnoadă în barbă, înduioşaţi de soarta tuturor, de la copii până la cei bătrâni. Apoi încep vânătăile. În special pe piept. Acolo unde se bat cu cea mai mare cărămidă pe care o găsesc. Că vor face şi vor drege. Că ei sunt cei mai buni. Că sunt de neînlocuit şi că fără ei judeţul şi ţara se duc cu certitudine de râpă.
Şi noi ar trebui să-i credem pe cuvânt, fără să verificăm nimic. Ar dori să închidem ochii la cei 3 ani şi 11 luni de absenţă. Să nu-i întrebăm câte iniţiative legislative au avut. Să nu-i întrebăm ce au făcut pentru Alba asta amărâtă, care i-a trimis la Bucureşti, să o reprezinte.
Am citit recent un studiu făcut de Institutul de Politici Publice referitor la prezenţa în Parlament în ultimul mandat. Şi mi-au atras atenţia cifrele despre doctorul albaiulian care a inventat un nou tip de combustibil acum 4 ani (încă nebrevetat, e drept). Domnul doctor a lipsit exact 25% din mandat. Adică, mai pe româneşte, un an din patru n-a dat pe la Parlament. Dar l-am plătit. Şi eu, şi dumneavoastră. O fi fost absent din Parlament din dor pentru familia lui, Alba Iulia. Înduioşător, dar nepermis! Dacă dumneavoastră lipsiţi un sfert din timpul de lucru, vă mai dă patronul banii? Economia reală şi bunul simţ ne spun că nu. Dar, iată că pentru unii se poate. Sau s-a putut până acum. Cred că a trecut vremea lor. A trecut vremea parlamentarilor pe care-i interesează Alba Iulia doar o dată la patru ani. Vine decembrie peste ei!

Dorin NISTOR, economist


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea