Ziarul Unirea

Dorin Nistor, candidatul ARD pe colegiul Alba Iulia: „A trecut vremea parlamentarilor pe care-i interesează Alba Iulia doar o dată la patru ani!”

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Dorin Nistor, candidatul ARD pe colegiul Alba Iulia: „A trecut vremea parlamentarilor pe care-i interesează Alba Iulia doar o dată la patru ani!” 

O dată la patru ani. Acesta este ciclul prin care unii parlamentari de Alba apar în peisaj. Scurt, pentru o lună, apar în Loganuri nespălate şi încep să plângă ţărişoara. Lacrimile de crocodil li se înnoadă în barbă, înduioşaţi de soarta tuturor, de la copii până la cei bătrâni. Apoi încep vânătăile. În special pe piept. Acolo unde se bat cu cea mai mare cărămidă pe care o găsesc. Că vor face şi vor drege. Că ei sunt cei mai buni. Că sunt de neînlocuit şi că fără ei judeţul şi ţara se duc cu certitudine de râpă.
Şi noi ar trebui să-i credem pe cuvânt, fără să verificăm nimic. Ar dori să închidem ochii la cei 3 ani şi 11 luni de absenţă. Să nu-i întrebăm câte iniţiative legislative au avut. Să nu-i întrebăm ce au făcut pentru Alba asta amărâtă, care i-a trimis la Bucureşti, să o reprezinte.
Am citit recent un studiu făcut de Institutul de Politici Publice referitor la prezenţa în Parlament în ultimul mandat. Şi mi-au atras atenţia cifrele despre doctorul albaiulian care a inventat un nou tip de combustibil acum 4 ani (încă nebrevetat, e drept). Domnul doctor a lipsit exact 25% din mandat. Adică, mai pe româneşte, un an din patru n-a dat pe la Parlament. Dar l-am plătit. Şi eu, şi dumneavoastră. O fi fost absent din Parlament din dor pentru familia lui, Alba Iulia. Înduioşător, dar nepermis! Dacă dumneavoastră lipsiţi un sfert din timpul de lucru, vă mai dă patronul banii? Economia reală şi bunul simţ ne spun că nu. Dar, iată că pentru unii se poate. Sau s-a putut până acum. Cred că a trecut vremea lor. A trecut vremea parlamentarilor pe care-i interesează Alba Iulia doar o dată la patru ani. Vine decembrie peste ei!

ELIT

Dorin NISTOR, economist

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

36 Comentarii

un finantist 4 noiembrie 2012 at 15:16

Dorin Nistor = „clona locală” a lui Sorin Blejnar !

Besnik 4 noiembrie 2012 at 15:30

Domnule Nistor ati venit la Alba Iulia de la Sebes ? Nu ati avut succes acolo si ati zis sa mai incercati si in alta parte ?

Gogomanul 4 noiembrie 2012 at 15:51

Via Dorine, chiar tu care stateai 20 de minute la servici, te-ai gasit sa atunci cu piatra?
Pai cand erai la OIR POSDRU nu te vedea lumea la sevici cu zilele. Tu erai la antipolul lui Potor, stateai doar 25%. Te rog nu mai da materiale presei fara sa le citesti, chiar daca lucrul asta te solicita din cale afara.
Si pt. dl. Coser care a scris articolul: atat Potor, cat si Nistor lucra la stat. Adica stau prin definitie. Deci nu amesteca chestia cu patronul care plateste sau nu, pt ca n-o intelege nici unul nici altul. Aceeasi chestie e valabila pt toti candidatii la parlamentare din Alba, toti provin din sistemul de stat (Mai putin Darzu), deci nu au notiunea muncii si nu pot s-o inteleaga. In schimb timpul le permite sa stea la sedinte de partid, sa puna tara la cale si sa se vaite ce salarii mici au, si cat de mult sacrifica ei pt alegatorii nerecunoscatori.

m coser 4 noiembrie 2012 at 20:03

Cu toata consideratia pentru candidatii din sesiunea de toamna si cu toata simpatia pentru mecanismul tau intuitiv, nu scriu nimic pentru nimeni. Nu o mai fac:-)

Gogomanul 4 noiembrie 2012 at 20:29

De ce? Iti ocupa Hava tot timpul? Sau iti rusine de monstri pe care i-ai creat?
Referitor la cele de mai sus, am certitudinea ca Nistor nu e autorul si parea stilul tau…

m coser 5 noiembrie 2012 at 19:48

Adevarul e undeva la mijloc:-)

pentru derbedeii si suporterii pedelisti 4 noiembrie 2012 at 17:53

Traian Băsescu a împlinit 61 de ani. 61 de ani pe care, ca orice parvenit de duzină, a ales să-i sărbătorească pe Domeniul Regal de la Sinaia. Și nu oriunde pe Domeniul Regal, ci chiar în castelul Foișor, locul în care, acum 91 de ani și 10 zile s-a năcut Regele Mihai I.

În perioada 1996-2000, în plină guvernare a Convenției Democrate, formată în principal din partide și organizații de dreapta, Traian Băsescu, aliat la guvernare și ministru, a fost cel mai vocal adversar al restituirii proprietăților naționalizate de comuniști către proprietarii lor de drept și către urmașii acestora. Același Traian Băsescu care, peste ani, și-a repartizat cu mânuța lui de primar o casă naționalizată pe strada Mihăileanu, casă la care n-ar fi avut acces dacă ea ar fi fost retrocedată, așa cum de dreapta și drept este, către proprietarii săi sau urmașii acestora.

Din cauza lui Traian Băsescu s-a ajuns la situația paradoxală ca mulți proprietari, printre care și Regele MIhai I, să-și recapete proprietățile nu sub guvernele așa-zis de dreapta ale lui Ciorbea și Radu Vasile, ci sub guvernul de stânga al lui Adrian Năstase, sub președinția de stânga a lui Ion Iliescu.

Palatul Peleș, palatul Pelișor și Foișorul nu au aparținut niciodată Domeniilor Coroanei. Terenul a fost cumpărat de către Carol I din fonduri personale, iar construcțiile de pe domeniu au fost ridicate tot din fondurile personale ale lui Carol I. Domeniul Regal de la Sinaia nu a fost niciodată proprietatea statului, ci proprietatea personală a regilor României, Carol I, Ferdinand și Mihai I (care l-a primit moștenire direct de la Ferdinand). Evident, atunci când la putere au venit comuniștii codamnați formal de către Băsescu, lucrurile s-au schimbat iar statul a pus mâna pe proprietatea Regelui. Lucru ce nu s-a schimbat în totalitate nici azi, la atâția ani de la Revoluție, la atâția ani de la condamnarea comunismului.

Castelul Foișor a rămas mereu, de la sfârșitul anilor ’40 ai secolului trecut, în proprietatea statului, având destinația de reședință de protocol destinată, în special, președinților. Totuși, ultimul înalt demnitar român care nu s-a sfiit să serbeze ceva la Foișor a fost Nicolae Văcăroiu, care a petrecut acolo revelionul dintre 1994 și 1995. Iar până la acesta, ceilalți înalți demnitari români care s-au simțit oarecum regi cazându-se la Foișor au fost soții Ceaușescu, cărora le făcea o plăcere deosebită să-și răcorească șoriciul gros de parveniți în H2O-ul piscinei.

Regele Mihai a fost săbătorit și anul acesta, la împlinirea a 91 de ani, cu simpatie. Parvenitul a luat-o personal și s-a gândit să mai dea o palmă monarhiei, sărbătorindu-se alături de alți parveniți în castelul în care, am mai spus-o, s-a născut Mihai I. O nouă dovadă că pe cei doi îi despart 30 de ani de istorie, 30 de ani de educație, bun-simț și civilitate.

Există șanse ca Mihai I al României să rămână în istorie drept cel care, prin faptele sale, a scurtat al II-lea Război Mondial cu luni de zile, salvând viețile a milioane de oameni. Cum de asemeni, cresc în fiecare zi șansele ca Traian Băsescu să nu rămână în istroie decât ca un accident bilogic de parcurs, la fel de sâcâitor și important pentru omenire ca și priapismul lui Carol al II-lea.

La mulți ani, Mârlețimea Ta!

popescu 4 noiembrie 2012 at 18:45

Nistor are dreptate. Toti cei care sunt acum parlamentari sunt activi numai in campania electorala.
Poate ar fi cazul sa vedem si alte figuri in parlament. Si mai lasati-l pe Potor. Cum arata spitalul cand era el director si cum arata acum ? Diferenta de la cer la pamant. Daca il interesa Alba dupa ce a fost ales parlamentar ajuta cu ceva macar spitalul unde a lucrat dar am vazut ceva ? Nimic.
Cel putin Nistor asta e mai tanar si pare dornic de afirmare. Poate face ceva mai mult decat astia de acum. Si ce mai conteaza daca-i din Sebes sau Alba Iulia ? Nu tot din judetul Alba ii ?

mihaela 5 noiembrie 2012 at 7:10

Cata dreptate ai Popescu . Dormeam cu becul aprins sa nu se urce gandacii in pat, mizerie maxima la toalete. Dupa ce a plecat Putorina la Bucuresti a inceput in spital deparazitarea si dezinsectia. Sa nu mai aud de el in veci ca am vazut ce poate.

Status Quo 4 noiembrie 2012 at 19:02

Bai derbedeule,

Carol I a gasit (cand sapa la fundatia palatului) niste tablite de aur cu inscriptii, se pare de pe vremea dacilor. Le-a copiat in plumb si apoi le-a topit. Ca doar erau de la stramosii lui, mai derbedeule.

Ridicarea castelului din fonduri proprii. Asa o fi insa trebuie sa te intrebi – mai derbedeule – de unde proveneau aceste fonduri proprii cand el era rege de doar 7 ani. Sa-ti ridici un castel in 7 ani de domnie imi arata ca era un job ecxcelent platit.

Si asta e cel mai preciat dintre cei 4 regi.
Sa-ti amintesc de Carol al II-lea si de bravurile lui?

Imi place aia cu Mihai care a scurtat razboiul cu x zile. Asta vine din gura unor pupatori de cur regesc, mai derbedeule.

Din ce am citit recent (si aici tacerea lui Mihai pe tema asta mi se pare relevanta) lucrurile n-ar prea fi stat chiar asa cum le povesteste Mihai.

Dar asa suntem noi rumanii: pe ai nostri ii omoram da pe altii ii pupam in cur! Mai derbedeule.

dusul 4 noiembrie 2012 at 19:25

Mai STATUS Q, fara sa faci pe altii derbedei nu te lasa fierea ta cea plina de venin si sprijinitura pedelachee ? Ai face bine sa te pazesti ca multi ti-ar storci hazanaua de figura cu care spurci tot ce poti. Fa repede dusuri reci, ca ai mari probleme mentale! Nebunia netratata e molipsitoare.

Status Quo 4 noiembrie 2012 at 20:04

Doare rau, nu-i asa? Probabil erai cu figura lipita de dosul vreunui sustinut si te-am deranjat. Imi cer scuze…

@dusul 4 noiembrie 2012 at 20:05

Care-i problema ca ii face derbedei, la ce limbaj folosesc interlocutorii lui, inclusiv tu? Pe aia nu-i vezi si nici pe tine! Voi atata puteti, el se coboara un pic la nivelul vostru ca sa-l intelegeti.

M.C. 5 noiembrie 2012 at 7:06

Nu te supara pe mine,insa subscriu la comentariul lui STATUS QUO,asta in ideea ca,sa fii rege peste un popor,care nu se poate conduce singur(sa te aduca altii)si sa sugi din TRUDA SI MUNCA LOR,nu este greu.Sint apolitic,nici pro monarhie ba dimpotriva,URASC POLITICIENII IN MARE PARTE A LOR SI DEOPOTRIVA MONARHIA.Nu am avut in istorie,decit putini conducatori,cu ADEVARAT BUNI SI PTR POPOR-DREPTI-FERMI-PTR TARA.Cit despre bosorogul de Mihai,nu a suferit prigoana CIUMEI COMUNISTE(in exil,nu avea cum),nu a mincat salam cu soia si toate cele,venind acum,sa se dea mare patriot si sa ne tina,lectii de istorie.Pai sa se duca in mortii mamii lui,de unde a venit,ca nu ne trebuie VINZATORI SI TRADATORI!Si cind spun asta,ma refer desigur la faptul ca,inca i se vede pe miini,SINGELE EROULUI NEAMULUI=MARESALUL ANTONESCU !A scurtat razboiul cu nu stiu cit…Pe muma-sa cind l-o nascut!Pai stiu multi ca,o data cu vinzarea MARESALULUI ANTONESCU SI TRADAREA LUI,DE CATRE BOSOROGUL ASTA IMPUTIT,a fost deportata in SIBERIA FLOAREA ARMATEI ROMANE,MAI EXACT PESTE 150.000 DE MILITARI ROMANI(OFITERI,SUBOFITERI SI SOLDATI).Citi dintre ei s-au mai intors ACASA????Asta s-a intrebat JIGODIA DE Mihai,cind dormea in asternuturi moi,in exil bine mersi.In timp ce,pe EROUL MARESAL ANTONESCU(CU TOATA SUITA)IL IMPUSCAU COMUNISTII SI EROII NOSTRI=ARMATA ROMANA,PRIZONIERI IN SIBERIA ERAU DECIMATI CU MIILE.Poti dormii jigodie ordinara,cind iti aduci aminte de toate astea,ba mai mult,are pe miini si singele manifestantilor studenti inabusiti in singe.Asa ca dupa mine MIHAI REGELE ASA-ZIS AL ROMANIEI,NU ESTE DECIT UN JEG PENAL.Azi miine,il duc la groapa,pe jegos si TRADATOR!

Status Quo 5 noiembrie 2012 at 9:50

Ai vazut… Lucrurile incep sa capete nuante.
Istoria nu-i cum parea a fi. Aflam lucruri noi despre perioade si personaje.

Nu cred ca deportatii puteau scapa de Siberia. Planul rusilor era bine stabilit. Nu puteau ”cladi” noua societate cu opozitie in Romania. Unii au mers in Siberia altii la canal altii la puscarie. Toti au fost exterminati.

Asa ca au facut ce stiau mai bine sa faca: au utilizat pleava societatii sa scape de varfurile ei.

Culmea e ca nepotii comunistilor – actualii PSDisti – sunt acum admiratorii conjunsturali ai regelui. Asa ca sa moara Basescu de oftica!

Status Quo 4 noiembrie 2012 at 20:07

Mai noname,
mamica ta nu te-a invatat ca nu-i frumos sa vorbesti urat? Da la scoala nu te-au invatat? Sau n-ai prea dat pe la scoala?

Pacat! Atat timp pierdut degeaba si pana la urma ai iesit un doar un biet derbedeu care scrie pe forum. Nu mai mult de o fraza…

OAAaaa 4 noiembrie 2012 at 21:04

Hopa PUPINCURISTUL cel docil!
Cât de penibil esti, dar te felicit pentru slugărnicie! Trăiască PUPINCURIȘTIIII!

Status Quo 4 noiembrie 2012 at 21:17

Bai Oaaa,
vad ca-ti dai la pseudonime de cateva zile incoace… te-o durea capu sa scornesti atatea.

Sa-ti spun cum se face: mai intai trebuie sa inveti sa judeci si doar dupa poti incepe sa postezi pe forum.

aurica 4 noiembrie 2012 at 20:08

esti somer ,sau ce dracu faci?…am auzit ca esti conte de TOBIMAR si martinutzi de vintu de jos…dupa ce l-ai ocrotit si protejat cat ai fost arendas la garda financiara !!!

@aurica 4 noiembrie 2012 at 20:14

Aurico, despre ce a facut si despre ce nu a facut Potor sunt dovezi. Tu vorbesti din auzite. Pana nu ai dovezi despre Nistor, delecteaza-te luna viitoare cu cele despre Potor. Negru pe alb.

Gogomanul 4 noiembrie 2012 at 20:24

Negru pe alb, Nistor isi aseaza fundul mare zilnic intr-un Audi, pe care nu l-a declarat in declaratia de avere. Zilnic verifica situatia in doua baruri, unul fata in fata cu Romtelecom si unul cu spitalul judetean, care apar pe numele unei verisoare. Si zilnic mai face multe porcarii, pe care le vom pomeni pe masura ce apar declaratii tampite din partea asa zisor sustinatori.

@Gogomanul 4 noiembrie 2012 at 20:44

Sa vedem dovezile. Ca de povesti…oioioi, ne e tolba plina. Dar oare de ce nu au aparut cand a candidat la Sebes?

Gogomanul 4 noiembrie 2012 at 21:20

Ce dovezi? Tu cunosti personajul sau nu? Conduce un A6! Ce dovezi vrei? Copia dupa talon? Poze cu el la volan? Lamuraste-ma ca nu inteleg…

Status Quo 4 noiembrie 2012 at 21:30

Si eu l-am vazut in A6.
I-am citit declaratia de avere si e ”bine dotat”. E drept are si un credit de 75.000 euro pana pe 2037.

@Gogomanul 4 noiembrie 2012 at 21:37

O fi conducand un A6, dar daca-i trecut pe firma, trece doar firma in declaratia de avere. Iar daca firma nu-i pe numele lui, asta e. Dovedeste tu ca e a lui. Asa pot sa zic si despre tine ca Alpin lux e a ta, dar ca ai trecut-o pe Istrate. Una peste alta, eu nu-l votez pe Potor, ca l-am vazut de ce este capabil. Si nu doar eu, nici macar colegii lui din PNL Alba nu l-au vrut. De ce l-as vota eu, daca organizatia din care face parte l-au scos pe tusa? Or fi stiut ei de ce. Mai bine Nistor, ca e tanar, iar daca are sau nu firma, cu masini, pe el sau pe vara-sa, chiar nu ma intereseaza. Ma intereseaza sa vina naibii un parlamentar care sa se zbata cat de cat pentru comunitatea care l-a ales. Iar Potor ne-a lamurit de ce e capabil.

Gogomanul 5 noiembrie 2012 at 7:25

Tu vorbesti din carti?
In ziarul trecul aparea declaratia de avere a distinsului si nu aparea nici o firma. Deci a inceput campania cu o minciuna. Nu-i mai tot lua apararea ca nu tine. Nu vreau un parlamentar sarac, ci doar cinstit. Sa spuna, am 5 masini si 10 firme, ca nu ma deranjeaza, maj ales daca le-a obtinut legal si le poate justifica. Din moment ce nu-si declara firma, mason, etc. nu se poate baza pe votul meu.

@Gogomanul 5 noiembrie 2012 at 8:14

🙂 eu vorbesc din carti, dar tu pari din Elvetia. Eu vreau un parlamentar care sa se zbata pentru orasul asta, nu ca Potor pe care l-a durut fix in cot de oamenii care l-au ales. Cum sa pun stampila pe unul care deja mi-a aratat ca n-a miscat un deget pentru noi? Cum sa pun stampila pe unul care n-a fost dorit de organizatia din care face parte? Pai si atunci ii dau o sansa la Nistor, cu masina declarata sau nu. Nu risc decat sa faca la fel. Dar poate ca-i mai bun. Potor in nici un caz nu pupa vot de la mine.

Grigore 5 noiembrie 2012 at 13:33

O copie dupa talon ar fi super dar daca nu o obtii il votez pe dansul

dusul 5 noiembrie 2012 at 20:56

O sa fi singurul ! Vezi ca nici sebesenii nu l-au votat ! Era parca prea gras si nu incadra cu cei care nu AU TRAIT BINE !!

Mihai 5 noiembrie 2012 at 7:13

Sa intleg ca tu esti Maria Tereza (sub cal) nesatisfacuta?

Gogomanul 4 noiembrie 2012 at 20:28

De ce? Iti ocupa Hava tot timpul? Sau iti rusine de monstri pe care i-ai creat?
Referitor la cele de mai sus, am certitudinea ca Nistor nu e autorul si parea stilul tau…

gicu 5 noiembrie 2012 at 12:02

de ce a plecat de la Garda Financiara, dl.Nistor? oare pt. ca a luat nota 3 la examenul pt. sef la Garda Financiara sau pt ca a fost implicat in dosare de coruptie cu Dobra & comp?

@gicu 5 noiembrie 2012 at 12:41

Si ce-ti imaginezi ca nu avea si el loc la arest daca era implicat. Hai ca esti naiv.

maria 5 noiembrie 2012 at 12:43

Hainele de pe el din poza , le-a primit gratuit de la stat !!!..e un „dezbracat „, din pacate la minte …

Gigi 5 noiembrie 2012 at 13:31

De unde stii Maria sau Mara?

Costel* 6 noiembrie 2012 at 13:46

Nea Dorine, poate pana la alegeri09.12.2012) o sa vedeti si dumneavoastra si Hava de pe panoul de la „Lacrima Unirii” de unde sunteti expusi ca de doua luni lipsete un semafor pietonal din intersectie de acolo. Daca o sa-l vedeti, aveti votul meu daca nu … succesuri …

Comentariile sunt oprite