Rămâi conectat

Actualitate

„Dorel” cu epoleți: Cum a reușit un polițist din ALBA să „scape” un șofer vitezoman de sancțiune, după ce l-a prins cu 160 km/h, pe autostrada A10

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Dorel” cu epoleți: Cum a reușit un polițist din ALBA să „scape” un șofer vitezoman de sancțiune, după ce l-a prins cu 160 km/h, pe autostrada A10

Un șofer care a circulat cu 160 de kilometri la oră, pe autostrada A10, Alba Iulia – Aiud, a scăpat de sancțiune după ce a beneficiat de neglijența polițistului care l-a filmat cu aparatul radar.

Circulația rutieră pe sectorul menționat din A10 era redusă pentru că se mai executau lucrări de către antreprenorul care a construit lotul 2. Procesul-verbal prin care s-a suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile a fost anulat pentru că magistratul nu a putut distinge clar că autovehiculul condus de petent este cel urmărit de radarul poliției. Autoturismul vizat de polițiștii rutieri circula, în momentul filmării, în paralel cu o altă mașină, având aproximativ aceeași viteză. În dosar nu se precizează dacă polițiștii i-au sancționat pe ambii șoferi.

Procesul-verbal a fost încheiat în 14 august 2022. Șoferul a primit avertisment și s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de trei luni, sancțiune care este obligatorie în cazul în care viteza de deplasare este mai mare cu 50 de kilometri față de cea maximă legală. În acest caz, șoferul a circulat cu 60 de kilometri peste limita admisă. Acesta a dat în judecată Poliția Rutieră și a cerut instanței anularea sancțiunii.

Probe insuficiente prezentate de poliție

„Fapta contravenţională a fost constatată cu ajutorul mijloacelor tehnice astfel încât, pentru respectarea dreptului la apărare al persoanei sancţionate, revine intimatului sarcina de a prezenta probele obţinute prin mijloace tehnice. În înregistrarea depusă de intimat, se observă permanent două autoturisme care circulă în același sens și care par a avea viteze diferite. În momentul în care viteza măsurată de aparatul radar este de 160 km/h, pe filmare, cele două autoturisme circulă aproape în paralel, iar în imaginea surprinsă instantaneu nu se poate distinge care dintre vehicule este în punctul de măsurare a vitezei indicat cu semnul + din moment ce acest semn este parțial pe ambele autoturisme”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia, din 18 noiembrie 2022.

Instanța a considerat, astfel, că probele suplimentare prezentate de IPJ Alba ”nu sunt suficiente pentru a răsturna prezumţia de nevinovăţie de care se bucură petentul”.

„Dubiul care subzistă cu privire la viteza de deplasare a autovehiculului condus de petent poate profita numai acestuia şi justifică reţinerea netemeiniciei actului sancţionator”, a completat magistratul de la Judecătoria Alba Iulia.

În aceste condiții, s-a hotărât că procesul-verbal nu a fost temeinic întocmit, s-a admis plângerea contravenţională formulată de șofer și s-a dispus anularea sancțiunii.

IPJ Alba a contestat decizia, iar procesul se va muta la Tribunalul Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania Meteorologul ANM Mihai Huştiu a explicat că vremea a intrat într-un proces accentuat de răcire, iar începând de luni vom avea temperaturi și mai scăzute. Până la mijlocul săptămânii viitoare vom avea parte de ploi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea