Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Doi hoți de catalizatoare din Alba trimiși după gratii timp de un an: Cum au acționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doi hoți de catalizatoare din Alba trimiși după gratii timp de un an: Cum au acționat

Doi bărbați care au furat un catalizator al unei mașini din Gârbova s-au ales cu pedeapsa de un an de închisoare cu executare, din partea Judecătoriei Sebeș.

Inculpații, în baza unei înțelegeri prealabile, s-au deplasat pe strada Poienii din localitatea Gârbova, în fața unui imobil, unde se afla parcat autoturismul marca Volkswagen aparținând persoanei vătămate, cu intenția de a sustrage catalizatorul de pe acest autoturism.

Unul dintre inculpați avea asupra sa un fierăstrău și un cric, iar celălat inculpat avea, la rândul său, un cric.

Profitând de faptul că era noapte și strada respectivă nu era iluminată stradal, au tăiat cu ajutorul fierăstrăului catalizatorul de pe autoturismul persoanei vătămate, catalizator pe care unul dintre inculpați urma să-l valorifice în ziua următoare unui cetățean din localitatea Miercurea Sibiului, iar banii proveniți din vânzarea bunului sustras, urmau să fie împărțiți între cei doi inculpați.

După ce au reușit desprinderea, prin tăiere, a catalizatorului, s-au deplasat împreună la domiciliul unuia dintre inculpați, unde au depozitat cele două cricuri sub niște baloți din curtea imobilului acestuia, iar fierăstrăul și catalizatorul sustras, inculpatul le-a transportat la domiciliul său și le-a depozitat în locuința sa.

În dimineața următoare, cu ocazia efectuării unei percheziții domiciliare la locuința inculpatului, încuviințată în dosarul penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, au fost găsite la domiciliul acestuia, catalizatorul sustras în noaptea respectivă, ascuns într-un sertar al unui dulap dintr-o cameră a imobilului, iar fierăstrăul a fost găsit în dormitor.

„În baza art. 396 alin. 1), alin. 2) și alin. 10) Cod Procedură Penală:

– Condamnă pe inculpat, recidivist conform fișei de cazier judiciar, la pedeapsa de 1 (unu) an închisoare pentru săvârșirea infracțiuni de furt calificat prev. de art. 228 alin. (1) din C.pen., raportat la art. 229, alin. (1), lit. b) din C.pen., cu aplicarea art. 43, alin. (5) din C.pen, referitoare la starea de recidivă postexecutorie.

În temeiul art. 404 alin. 4 lit. a) Cod procedură penală, raportat la art.72 alin. 1 Cod penal, deduce din pedeapsa de 1 (unu) an aplicată inculpatului durata reținerii de 24 de ore, începând cu data de 16.09.2021 ora 17:50. și până la data de 17.09.2021 ora 17:50.

Dispune executarea pedepsei prin privare de libertate.

– Condamnă pe inculpat, cu antecedente penale, recidivist conform fișei de cazier judiciar, la pedeapsa de 1 (unu) an închisoare pentru săvârșirea infracțiuni de de furt calificat prev. de art. 228 alin. (1) din C.pen., raportat la art. 229, alin. (1), lit. b) din C.pen., cu aplicarea art. 43, alin. (5) din C.pen, referitoare la starea de recidivă postexecutorie.

Dispune executarea pedepsei prin privare de libertate”, se arată în hotărârea Judecătoriei Sebeș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO: Ave, Apulum! Strigătele de luptă ale Gărzii Apulum răsună din nou la Alba Iulia. Războinici, gladiatori și dansatoare, reprezentanții în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ave, Apulum! Strigătele de luptă ale Gărzii Apulum răsună din nou la Alba Iulia. Războinici, gladiatori și dansatoare, reprezentanții în Cetatea Alba Carolina Ave, Apulum! Strigătele de luptă ale „Gărzii Romane”- Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum, ale gladiatorilor din Ludus Apulensis, ale războinicilor daci din trupa Lupii Apoulonului, dar și dansurile Magna Nemesis […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea