Rămâi conectat

Curier Județean

Documentarul ”Expirat” va fi proiectat, vineri, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Intrarea gratuită

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un nou eveniment din seria „Proiecții cu reflecții” organizate de către Asociația „Forum Apulum” va avea loc vineri seara, 24 noiembrie 2017, de la ora 19:00, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Va fi proiectat documentarul „Expirat”, prin programul internațional KineDok oferit de către One World Romania. Producția este în limba norvegiană și va fi subtitrată în limba română. După proiecție, va avea loc o dezbatere împreună cu publicul și invitații, pe tema consumului exagerat și a risipei de alimente la nivel național și la nivel mondial.

Despre acest subiect vor vorbi reprezentanți ai „Inițiativa Fără Risipă” implementată de „Societatea pentru Consum Responsabil” și reprezentanți ai Selgros Romania. De asemenea, la eveniment va fi prezentă și Andreea Bratosin din partea Asociației One World Romania care va vorbi publicului despre ceea ce înseamnă programul internațional KineDok și despre alte activități ale asociației.

Intrarea la acest eveniment este GRATUITĂ.

Limba vorbită: Norvegiană | Subtitrare în limba Română

Niște tineri plănuiesc un tur pe biciclete de-a lungul Norvegiei pentru a atrage atenția asupra problemei risipei de alimente, singurul impediment este propria lor regula: nu vor consuma decât mâncare aruncată pe timpul cursei de aproximativ 3000 km. În bogata țară a Norvegiei, risipa de alimente este o problemă imensă cu nicio soluție aparentă. Un grup de patru tineri decide să facă ceva pentru a crește gradul de conștientizare a problemei și să inițieze schimbări sociale și voința politică de a lua măsuri în legătură cu acest lucru. Ei plănuiesc un tur de 5 săptămâni pe bicicletă, din nordul Norvegiei către sud – aproximativ 3000 kilometri – un efort uriaș care necesită ca ei să consume multă mâncare nutritivă pe parcursul drumului. Singura problemă este de altfel chiar propria și unica lor regulă: Toate mesele trebuie să provină din alimente aruncate. Deși sarcina pare dificilă, pe drum întâlnesc multe persoane care îi ajută și care s-au săturat să vadă mâncare bună în tomberoane. Exploatarea produselor expirate nu a avut niciodată un gust atât de bun.

Mai multe despre acest eveniment puteți urmări pe pagina de Facebook dedicată acestui eveniment.

Acest eveniment este posibil cu sprijinul Consiliului Județean Alba, Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia și al partenerilor de la One World Romania, Vertical Graphic și Caro Sound.

KineDok powered by One World Romania este un program de distribuție alternativă de film documentar ce își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Inițiat în 2015 de Institutul de film documentar din Republica Cehă împreuna cu parteneri din 4 țări, Kinedok se află în continuă extindere, în 2017 programul are loc în 8 țări: Cehia, Slovacia, Croația Ungaria România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. În România programul este organizat de Asociația One World Romania. În cadrul celei de-a treia ediții, 16 documentare produse în țările participante, vor fi proiectate în peste 20 de spații neconvenționale din țară.

KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea