Rămâi conectat

Actualitate

DNA Alba Iulia închide, DNA Central redeschide! Fostul procuror Nicolaie Cean şi omul de afaceri Luca Anversa urmăriți penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luni, 6 aprilie 2014, la cererea procurorilor DNA, magistrații de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au aprobat redeschiderea urmăririi împotriva fostului procuror DIICOT Nicolaie Cean şi a omului de afaceri italian Luca Anversa. Este vorba despre dosarul în care procurorii DNA Alba Iulia au efectuat cercetări în anul 2012, finalizat atunci cu NUP (neînceprea urmării penale).

 

dna1Decizia vine la doar câteva zile de la cea privind redeschiderea urmării penale faţă de Ioan Mureșan, fostul șef al DIICOT Alba Iulia și față de procurorul Costel Chirilă, de la aceeași structură, acuzaţi că l-au ”făcut scăpat”, în dosarul ”Pomponio”, pe cetățeanul italian Luca Anversa, unul din cei mai influenţi oameni de afaceri din Alba, la data anchetării faptelor.

CITEȘTE ȘI: Un nou dosar pentru Ioan Mureșan, fostul șef al DIICOT Alba Iulia. Urmează decizia pentru Nicolae Cean

”În temeiul art.335 alin.4 Cod procedură penală, confirmă redeschiderea urmăririi penale dispusă prin ordonanţa nr.57/II-2/2015 din 30 martie 2015 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei”, se precizează în minuta ÎCCJ.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea