Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

„DiscoverEU”: Mii de tineri români vor putea călători gratuit în Europa în perioada martie 2024 – mai 2025

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„DiscoverEU”: Mii de tineri români vor putea călători gratuit în Europa în perioada martie 2024 – mai 2025

Aproximativ 2.000 de tineri români în vârstă de 18 ani vor primi un permis de călătorie gratuit pentru a călători, ca parte a iniţiativei „DiscoverEU”.

Citește și: Despăgubiri din partea CFR pentru întârzierile trenurilor: Care sunt condițiile și ce sumă ai putea obține

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit unui comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, marţi sunt selectate persoanele ale căror cereri de înscrieri DiscoverEU, program finanţat în cadrul programului Erasmus+, au fost aprobate. Tinerii vor călători în principal cu trenul, în perioada martie 2024 – mai 2025.

Până în prezent, peste 11.600 de tineri români au beneficiat de un astfel de permis de călătorie.

„DiscoverEU este o ocazie unică de a realiza o călătorie de neuitat în întreaga Europă, unde fiecare escală creează noi legături între oameni şi scoate în evidenţă numeroasele faţete ale frumuseţii Europei”, spune Iliana Ivanova, comisarul pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educaţie şi Tineret, citată în comunicat.

Această rundă de înscrieri DiscoverEU a fost deschisă tinerilor născuţi între 1 ianuarie 2005 şi 31 decembrie 2005, atât din statele membre ale UE, cât şi din ţările asociate Erasmus+. În cadrul acestei runde s-au înscris în total 144.038 de tineri, dintre care 36.318 au fost selectaţi.

DiscoverEU include şi o dimensiune de învăţare, cu întâlniri sau sesiuni de informare înaintea plecării, desfăşurate în întreaga Europă. Cei interesaţi se pot înscrie pe o pagină de Facebook dedicată, informează AGERPRES.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce se mănâncă în prima zi de Paște: Care este primul aliment pe care trebuie să îl consumi pentru a avea noroc și prosperitate tot anul

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Ce se mănâncă în prima zi de Paște: Care este primul aliment pe care trebuie să îl consumi pentru a avea noroc și prosperitate tot anul Sărbătorile Pascale sunt se numără printre cele mai importante din an, momentul în care creștinii de pretutindeni sărbătoresc Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. Este o perioadă încărcată de tradiții și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea