Dîrzu, despre ceaunul ACL de la Oarda: „Ciolanul” pus la fiert miroase urât
Ceaunul pe care îl pregăteşte duminică Alianţa Creştin-Liberală la Oarda îi lasă, doar gândindu-se la el, un gust amar deputatului PSD de Alba, Ioan Dîrzu. Joi, într-o conferinţă de presă acesta a declarat că „ceea ce fac domnii de la ACL, că se întâlnesc şi fac tot felul de tocănuri şi atitudinea pe care o au îi lasă un gust amar, şi că speră ca „fenomenul în sine de a face ceaun să nu fie denaturat aşa cum este şi politica pe care o fac ei”.
Legat de acţiunea de duminică organizată de Alianţa Creştin Liberală la Oarda de Jos, denumită generic Festivalul Rustic „La Ceaune”, Ioan Dîrzu a făcut câteva comentarii cu privire la „aspectul organoleptic” al ceaunului ACL. Adică ce gust, ce miros şi ce… aspect are. Dîrzu crede că „gustul din ceaunul sau din tocana pe care o fac este unul amar, atât pentru cetăţenii pe care i-au minţit în campania electorală cât şi pentru ei ca foşti adversari politici, iar mai nou intraţi toţi într-o mare tocană.
Ca miros, acesta este „convins că va fi unul dezagreabil”, iar ca aspect crede că „va fi serios sancţionat la alegerile din noiembrie, când membrii PSD sunt convinşi că împreună cu susţinerea unei majorităţi din partea românilor, Victor Ponta va fi preşedintele României”.
Dîrzu spune că cele două formaţiuni judeţene – PNL şi PDL vor avea mari probleme să coalizeze. „Ciolanul pe care încearcă ei să-l fiarbă acum şi să-i dea un aspect, gust şi miros plăcut, nu o să le prea iasă, pentru că miroase foarte urât. Ceea ce îşi doresc fiecare, îşi doresc să pună mâna pe cât mai multă putere, pe cât mai mulţi bani publici”, a declarat liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu.
Legat de faptul că celor din PDL şi PNL nu le-a plăcut cuvântul „bugetofag” (cu referire la deputatul Dan Simedru), Dîrzu a ţinut să le propună atunci un alt termen, cunoscut, care, crede el, li se potriveşte mai bine, şi anume „căpuşă”.
„Căpuşă. Cam acesta este cuvântul care li se potriveşte celor care sug bugetul local şi naţional. Dacă bugetofag nu le-a plăcut, cred că termenul de căpuşă e ceva mai potrivit, mai de actualitate. Am văzut că apare şi în diverse tratate mai noi ca fiind transmiţătoare de diverse boli şi cred că este exact termenul care li se potriveşte”, a declarat Dîrzu.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut marea finală în competiția Chefi la cuțite. Premiul era de 30.000 de euro
FOTO | Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut marea finală în competiția Chefi la cuțite. Premiul era de 30.000 de euro Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut după o finală extrem de discutată, marea finală din emisiunea Chefi la Cuțite și nu a […]
FOTO | Canep Art, proiect născut în Alba din dorința de a readuce în prezent tradițiile și meșteșugurile autentice. Identitatea românească adusă în prezent prin ateliere de cusut și brodat
Canep Art, proiect născut în Alba din dorința de a readuce în prezent tradițiile și meșteșugurile autentice. Identitatea românească adusă în prezent prin ateliere de cusut și brodat Cu siguranță fiecare dintre noi a auzit povești despre tradițiile, obiceiurile și meșteșugurile românești, fiecare zonă având o frumusețe aparte. De curând am cunoscut-o pe Anca Țîrlea, […]
Tradiții și superstiții în Ajunul Crăciunului: Ce obiceiuri sunt păstrate cu sfințenie, în toate regiunile țării
Tradiții și superstiții în Ajunul Crăciunului: Ce obiceiuri sunt păstrate cu sfințenie, în toate regiunile țării Sărbătoarea Nașterii Domnului sau Crăciunul, a reușit în România să încorporeze o serie de tradiții cu substrat păgân, care au rămas în diferite zone ale țării, încă din timpurile precreștine. Potrivit credințelor, obiceiurile au fost păstrate pentru caracterul lor […]