Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Directorul AIDA-TL, Dorin Nistor : „Regionalizarea va creşte şomajul în Alba”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dorin Nistor„Direcţiile generale judeţene ale finanţelor publice care se reorganizează prin fuziune, prin absorţie în cadrul direcţiilor generale regionale ale finanţelor publice îşi pierd personalitatea juridică. Personalul direcţiilor generale ale finanţelor publice, precum şi personalul direcţiilor regionale pentru accize şi operaţiuni vamale, direcţiilor judeţene şi a municipiului Bucureşti pentru accize şi operaţiuni vamale, care se reorganizează prin fuziune prin absorbţie, se preia în cadrul direcţiilor generale regionale ale finanţelor publice, în limita numărului de posturi aprobat, în condiţiile legii, Art. 11. – (1) Patrimoniul, arhiva, prevederile bugetare, execuţia bugetară până la data reorganizării şi orice alte bunuri ale Autorităţii Naţionale a Vămilor şi ale direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene sunt preluate de Agenţie şi direcţiile generale regionale ale finanţelor publice, după caz.

În câteva cuvinte vor dispărea multe posturi din cadrul Direcţiei de Finanţe Alba care vor fi parţial relocate, oare asta nu înseamnă că din toate instituţiile vor fi disponibili/alţi oameni care vor îngroşa numărul şomerilor şi bineînţeles vor determina astfel o scădere a activităţii economice a judeţului Alba.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pe piaţa imobiliară ne vom trezi cu o scădere a interesului de a achiziţiona locuinţa în judeţul nostru iar tinerii vor migra spre oraşele reşedinţă de regiune. Fără să ne dăm seama uşor se creează 7 oraşe (oraşe reşedinţă de regiune) foarte puternice în detrimentul oraşelor actuale .

Sunt unii care se pronunţă favorabil în desfiinţarea unor posturi din instituţiile de bugetare. Poate că au dreptate, dar în condiţiile în care prin această metodă dispar posturi doar din unele judeţe iar în altele numărul lor cresc, ne vom trezi de fapt cu instituţii mai numeroase şi tot mai greoaie .

Am observat că la nivelul mun. Buc, nr. de bugetari a crescut prin înfiinţarea unor noi structuri în cadrul instituţiilor bugetare. Administrarea contribuabililor mijlocii va fi mutată în oraşul reşedinţă de regiune şi iată cum firmele mijlocii sunt nevoite să aibă un birou, dacă nu sediul acolo.

Una ni s-a promis şi am primit cu totul şi cu totul altceva.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea