Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Directori din instituții subordonate Consiliului Județean Alba, salarii de peste 13.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Directori din instituții subordonate Consiliului Județean Alba câștiga 13.775 de lei salarii de bază, cărora li se pot adăuga prime și sporuri.

Șefii a șapte instituții subordonate ale Consiliului Județean Alba câștigă 13.775 de lei sau 10.735 de lei salarii de bază, în funcție de instituție, cărora se pot adăuga prime și sporuri.

Consilierii județeni au votat, joi, un proiect de hotărâre care vizat și creșterea salariilor personalului TESA din cadrul acestor instituții.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Alba, singurele majorări care s-au făcut în această ședință ordinară au fost în cazul personalului TESA, la instituțiile de cultură, impactul bugetar fiind de 30.000 de lei în acest an.

Proiectele au trecut cu votul consilierilor PNL, ALDE și unul PMP, în vreme ce consilierii PSD au votat împotrivă. Un consilier de la PMP, Traian Ursaleș, s-a abținut.

Șefii Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Alba, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba câștigă 13.775 de lei salarii de bază, în vreme ce directorii adjuncți 12.065 de lei, iar directorii adjuncți 11.970 de lei.

De asemenea, directorii Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, Serviciului Public Judeţean Salvamont – Salvaspeo Alba și Teatrului de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia vor câștiga 10.735 de lei.

La salariile de bază se pot adăuga compensaţii, indemnizaţii, sporuri, adaosuri, primele și premii.

”Nivelul salariilor de bază s-a stabilit (…) în sensul că salariul de bază cel mai mare nu depăşeşte nivelul indemnizaţiei lunare a funcţiei de vicepreședinte al Consiliului Județean Alba”, potrivit proiectelor de hotărâre.

La majorări s-a ținut cont de criterii precum cunoştinţe şi experienţă, complexitate, creativitate şi diversitate a activităţilor, judecata şi impactul deciziilor, responsabilitate, coordonare şi supervizare, dialog social şi comunicare, condiţii de muncă.

Potrivit reprezentanților CJ Alba, o situație diferită este în cazul Bibliotecii ”Lucian Blaga” Alba, unde Silvan Sâncel, care conduce această instituție, este manager de cultură și nu director, iar astfel nu câștigă 10.735 de lei la fel ca ceilalți șefi de instituții subordonate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Zeci de tineri cu rezultate deosebite din Alba, premiați de europarlamentarul Victor Negrescu: ”Au devenit ambasadori de excepție ai județului și chiar ai României în cadrul competițiilor internaționale”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zeci de tineri cu rezultate deosebite din Alba, premiați de europarlamentarul Victor Negrescu: ”Au devenit ambasadori de excepție ai județului și chiar ai României în cadrul competițiilor internaționale” România și județul Alba au tineri de excepție. Am fost onorat să premiez zeci de tineri cu rezultate deosebite din județul nostru. De la sport la geografie, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea