Rămâi conectat

Politică Administrație

Dîncu: Cred că în 2018 Carpații vor fi străpunși de două artere moderne. Din sud și din Moldova către Transilvania

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, duminică, la Focșani, că proiectul unei autostrăzi între Moldova și Transilvania merge mai departe și va fi inclus în Master Planul pentru transporturi.

autostrada-timisoara-lugojDincu”Eu cred că în 2018, atunci când vom aniversa 100 de ani de stat național unitar, munții noștri vor fi străpunși de două artere moderne. Una din sudul țării către Transilvania și alta din Moldova către Transilvania”, a precizat vicepremierul pentru Agerpres.

Vasile Dîncu a mai spus că ”în condițiile în care cele două proiecte nu se vor realiza, atunci înseamnă că a trecut un secol degeaba, iar unirea nu este definitivă”, afirmând că ‘unirea nu se face numai prin discursuri și promisiuni neonorate”.

Întrebat dacă Moldova va reprezenta un capitol distinct în viitoarea strategie de dezvoltare a României, Vasile Dîncu a răspuns afirmativ.

”Ocupă un loc important pentru că toată această strategie pe care o concepem are drept principală componentă coeziunea. Încercăm, cu alte cuvinte, să eliminăm cât se poate de mult diferențele mari existente în prezent. De altfel, tocmai eliminarea diferențelor mari de dezvoltare constituie unul din obiectivele mari pe care le vizăm prin noua strategie, beneficiare ale acestei dezvoltări urmând a fi toate zonele țării”, a mai subliniat vicepremierul. (D.S.)

Sursa Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea