Rămâi conectat

Curier Județean

Din toamnă, trei clase tip Kronstadt la Alba Iulia – CJ Alba a semnat contractul cu 7 firme care susțin proiectul

Ziarul Unirea

Publicat

în

contract scoala kronstadtTrei clase tip Kronstadt vor fi puse, din toamnă, la dispoziția elevilor din Alba care vor să învețe o meserie și să aibă un loc de muncă asigurat. Consiliul Județean Alba a semnat astăzi contractul cu 7 firme care susțin proiectul – Star Transmission, IPEC, BOSCH, Supremia, Apulum, Saturn și Transavia.

Cele trei clase vor funcționa la Colegiul Alexandru Domșa începând cu anul școlar 2013-2014. Elevii care optează pentru acest tip de învățământ vor primi bursă în valoare de 200 de lei, din partea Ministerului Educației şi alţi 200 de lei, din partea agenţilor economici, pe întreaga durată a şcolarizării. După terminarea studiilor aceștia pot să lucreze pe teritoriul Germaniei, dacă mai fac un curs de pregătire practică de şase luni.

În timpul studiilor elevii vor fi atent verificaţi în privinţa absenţelor şi a activităţilor pe care le au la cursuri şi la activitatea practică. Candidaţii trebuie să aibă sub 18 ani şi să fie absolvenţi de clasa a IX-a, grupul ţintă fiind de 15 – 16 ani.

Particularitatea acestei forme de învăţământ constă în faptul că specializările sunt create pe baza necesităţilor de pe piaţa muncii, la propunerea agenţilor economici implicați în proiect, care vor absorbi forţa de muncă nou creată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea