Din noiembrie, salarii mai mari pentru toți lucrătorii din Poșta Română

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit ministrului pentru Societatea Informațională, Răzvan Cotovelea, salariile tuturor lucrătorilor din Poșta Română vor crește în luna noiembrie.

Mă bucur că am văzut cifrele: 6,5 milioane de euro profit brut până în acest moment pentru Poștă. Estimăm un profit, până la sfârșitul anului, care să depășească 10 milioane de euro, ceea ce ne creează un confort deosebit. Asta înseamnă că, în 2014-2015, nu numai că riscul insolvenței a dispărut, dar vom majora salariile pentru toți factorii poștali, în conformitate cu înțelegerile pe care sindicatul le are, începând de luna viitoare. Asta înseamnă că vom face investiții în echipamemte și toate promisiunile pe care le-am făcut la adresa lucrătorilor din Poșta Română se vor îndeplini. Vă pot spune că majorarea salariilor se va face pe diferite clase. Cei care au salariul cel mai mic vor primi mărirea cea mai semnificativă”, a afirmat Cotovelea, citat de AGERPRES.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Referitor la procesul de privatizare a companiei, ministrul de resort a menționat că, în prezent, Comitetul de privatizare analizează oferta tehnică depusă de către Poșta belgiană urmând ca oferta financiară să fie deschisă ulterior.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Poșta Română este deținută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informațională, în proporție de 75%, și de Fondul Proprietatea (FP) în proporție de 25%. Compania deține cea mai mare rețea de distribuție la nivel național, însemnând peste 80% din totalul subunităților poștale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poștei Române și peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de rețeaua poștală proprie.

Sursa: agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419