Rămâi conectat

Actualitate

Din decembrie, consumatorii vulnerabili pot cere amânarea facturilor la gaze și energie electrică: Care ar putea fi partea negativă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Din decembrie, consumatorii vulnerabili pot cere amânarea facturilor la gaze și energie electrică: Care ar putea fi partea negativă

Consumatori vulnerabili pot, din luna aceasta să opteze pentru amânarea plății facturilor la gaze și energie electrică. Pot scăpa de aceste cheltuieli până în aprilie, anul viitor, iar în următoarele 6 luni trebuie să achite restanțele. Adică cei cu venituri mici vor ajunge să plătească 2 facturi într-o singură lună pentru a stinge datoriile.

Au început deja să vină facturile pentru luna noiembrie la energie electrică și gaze naturale.
Unele dintre ele mai mari decât își permit consumatorii. Cei cu probleme pot amâna plata timp de 6 luni.

Facturile amânate înseamnă datorii în 2022

„Nu mi se pare o măsură strălucită pentru că orice amânare înseamnă plată mai târziu pe care o faci.
Și o plată care va duce și la penalități, probabil.”

Consumatorul vulnerabil este persoana care câșigă cel mult 2053 de lei. În cazul familiilor, venitul pentru fiecare membru trebuie să fie de maximum 1386 de lei pe lună pentru a beneficia de această măsură.

„Ceva cu furat pălăria pentru o perioadă și apoi pui la loc aceeași pălărie. Deci, nu se rezolvă nimic.”

Consumatorii vulnerabili trebuie să completeze un formular de 14 pagini pe care îl depun la primărie. Apoi își anunță furnizorul despre intenția de a amâna plata facturilor.

„Ok, le pot amâna, dar tot le plătesc. Și or să vină și cu ceva în plus. Nu știu dacă e o măsură care să fie în favoarea mea.”
Facturi „mai mici” după liberalizarea pieței de energie și gaze

Teoretic, ar fi trebuit să plătim facturi mai mici după liberalizarea piețe la energie și gaze. În realitate, am fost păcăliți, o confirmă și cei de la BNR.

Adrian Vasilescu, BNR: „Facturile la energie și la gaze, la energie electrică și la gaze, au cunoscut scumpiri exorbitante. Este o inflație care mătură întreaga planetă. La noi, însă, întervine un plus de inflație determinat de haosul care s-a produs în liberalizarea prețurilor la energie electrică și la gaze naturale.”

Iar scumpirile nu se opresc aici.

Momentan, prețul este plafonat prin lege, așa că scumpirile vor fi simțite din aprilie 2022 Și cei care au schimbat furnziorul vor fi afectați din cauza creșterii tarifelor de transport și distribuție.

Sursa: stirilekanald.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea