Rămâi conectat

Actualitate

Din 2018, lucrările de la Evaluarea Națională și Bacalureat ar putea fi corectate online, iar probele orale vor fi susținute în februarie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministerul Educaţiei vrea, ca din 2018, să digitalizeze parţial examenele naţionale. Lucrările scrise ale elevilor vor fi scanate şi încărcate online, iar profesorii din comisiile de examinare le vor corecta din faţa calculatorului. O altă noutate anunţată pentru viitorul an şcolar se referă la Bacalaureat. Examenul va începe în februarie, nu în iunie, ca până acum.

În vara anului viitor, profesorii vor putea corecta lucrările de la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat direct din fotoliul de acasă. O hotărâre cu care părinţii nu sunt de acord şi care nici nu ar fi legală.

„Nu există cadru instituțional pentru așa ceva. Metodologia spune clar că evaluatorii sunt înregistrați, sunt verificați, și așa mai departe. Ce înregistrare și ce verificare se mai poate face în condițiile în care acesta va corecta lucrările online, de acasă, într-o discuție cu copilul, cu soția, hai să mai corectăm și o lucrare”, spune Eugen Ilea, vicepreşedinte Federaţia Asociaţiilor de Părinţi.

Lucrările vor fi scanate şi încărcate apoi pe un server al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. În plus, fiecare lucrare va avea un cod unic de bare pentru identificare. Ministerul spune că, astfel, se reduc şi mai mult tentativele de fraudă.

„S-ar dori ca în momentul în care se face corectarea să apară şi o justificare, iar acest borderou de notare să fie accesibil elevilor, astfel încât să poată vedea acea justificare a notei şi să înţeleagă de ce li s-a scăzut acolo unde i-a scăzut”, spune Ioana Băltăreţu presedintele Consilului Naţional al Elevilor.

O altă modificare îi vizează pe elevii de clasa a XII-a. Probele orale ale Bacalaureatului vor fi susţinute cu patru luni mai devreme decât acum. Elevii vor susţine primele examene în luna februarie. Teoretic, un elev poate începe probele de Bacalaureat iarna, dar nu mai poate prinde „scrisul”, dacă rămâne corigent.

„Eu zic că este un avantaj, pentru că se vor mai degreva activitățile și vor avea timp și de pregătire pentru probele scrise. Și, în același timp, și cadrele vor mai fi degrevate de acea aglomerare din perioada examenului”, mai spune Eugen Ilea.

Liviu Pop anunţa modificări încă de acum o lună.

„Toate documentele pentru evaluarea naţională şi examenul de Bacalaureat vor fi digitalizate. Lucrările se vor corecta de pe calculator de evaluatorul care va sta acasă sau la centrul de corectură sau la şcoală, dacă acasă nu are calculator”, afirma ministrul Educației, la începutul acestei luni.

Propunerile au fost prezentate de Ministerul Educaţiei în Consiliul pentru Dialog Social şi ar urma să fie adoptate prin ordin de ministru pe 1 septembrie.

sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce tipuri de concedii vor fi luate în calcul la vechimea în munca

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce tipuri de concedii vor fi luate în calcul la vechimea în munca Câteva dintre facilitățile oferite de noua legislație a pensiilor au fost dezvăluite de Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii. Conform noilor prevederi, concediile pentru creșterea copilului, fie ele maternale sau paternale, vor fi luate în considerare ca perioade contributive la pensie. „Subliniez […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea