Rămâi conectat

Actualitate

Din 2015, adio telefoane mobile în închisori! ANP se pregătește să implementeze sistemul de bruiaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Implementarea sistemului de bruiaj al telefoanelor mobile în închisori se va face în 2015, iar anul acesta reprezentanţii Administraţiei Penitenciarelor (ANP) ar urma să aleagă aparatura şi serviciile, a anunţat directorul ANP, Claudiu Bejan.

Directorul ANP, comisarul şef Claudiu Bejan a spus, în cadrul şedinţei de bilanţ pentru anul 2013, că, cel mai probabil, sistemul de bruiere a telefoanelor mobile ar putea fi achiziţionat şi pus în funcţiune la începutul anului 2015.

Acum suntem în faza de finalizare a fişei tehnice pentru achiziţionarea serviciilor de consultanţă şi sperăm ca până la sfârşitul anului să avem o propunere clară de servicii şi de aparatură care să conducă la eradicarea fenomenului introducerii telefoanelor mobile în mediul penitenciar„, a spus Claudiu Bejan.

Bejan a explicat că, în aceste condiţii, ANP ar putea fi în măsură să achiziţioneze sistemul la începutul lui 2015. „Trebuie să ştim ce cumpărăm, pentru că, până acum, în România, nu s-a mai achiziţionat aşa şi trebuie să alegem foarte bine”, a mai afirmat directorul ANP.

Acesta a spus că, odată cu introducerea sistemului de bruiaj al semnalului GSM, se va limita atât numărul de celulare din închisori, cât şi numărul actelor de corupţie comise de angajaţii ANP.

Sper ca prin implementarea legii destinate blocării şi întreruperii semnalului de telefonie mobilă în închisori, să reducem aproape de zero acest fenomen„, a declarat comisarul şef Bejan.

La jumătatea lunii octombrie a anului trecut, Guvernul a adoptat un proiect de lege propus de Ministerul Justiţiei pentru combaterea „ameninţărilor la adresa ordinii şi siguranţei publice generate de folosirea neautorizată în penitenciare de către deţinuţi a dispozitivelor de comunicare la distanţă”.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea